James Cameron is nog niet klaar met Titanic. 20 Jaar na zijn monsterhit van een film gaat de regisseur voor National Geographic een documentaire maken over het gezonken schip.

Article continues after the ad

Titanic: 20th Anniversary

Cameron gaat in Titanic: 20th Anniversary de hele gebeurtenis nog eens langs. “Toen ik Titanic schreef en ging regisseren, wilde ik het tot op het detail nauwkeurig brengen,zo veel als ik kon. Elk schrijnend moment uit de laatste uren moest kloppen, uit respect voor de mensen die bij de ramp het leven lieten”, vertelde hij vanaf de set van zijn Avatar-sequel. 

Nieuw research

“Maar had ik het echt allemaal goed? Nu, met National Geographic en de nieuwste research, wetenschap en technologie, ga ik dat opnieuw evalueren”, aldus de 62-jarige Amerikaan. “Ik hoop dat ik met het maken van de docu deze vraag eindelijk kan beantwoorden en het voor mezelf kan afsluiten.”

NatGeo en Titanic

Titanic: 20th Anniversary wordt in december uitgezonden in 171 landen, uiteraard op National Geographic. Gisteren heeft de zender tevens aangekondigd een serie te gaan maken met Titanic-alumnus Leonardo DiCaprio, gebaseerd op Tom Wolfe’s bestseller The Right Stuff.