Nog geen maand geleden ontvingen we het schokkende nieuws dat de Amerikaanse televisiepersoonlijkheid en tv-kok Anthony Bourdain overleden is. Afgelopen maandag zou hij 62 geworden zijn. Dit weekend genieten we nogmaals van al wat deze man de wereld heeft gegeven. Zo ook de documentaire Wasted! The Story of Food Waste die vanavond om 17:30 uur op 24Kitchen te zien is. Wij geven je 3 redenen om de docu te kijken.

Article continues after the ad

1. Anthony Bourdain

Als je je nog niet hebt verdiept in het oeuvre van deze man, dan is het nu de tijd om dat in te halen. Anthony was één van de meest échte persoonlijkheden op de beeldbuis die geen blad voor de mond nam. Zo ook in de documentaire Wasted! Waarin hij de problemen rondom voedselverspilling samen met collega's onder de loep neemt. 

2. Je ziet de harde waarheid

Ruim veertig procent van het geproduceerde voedsel in Amerika wordt nooit gegeten, maar gewoon weggegooid. Als dat zo doorgaat, heeft dat verregaande gevolgen. En hoewel je misschien denkt dat een documentaire over voedselverspilling kan uitmonden in een langdradige preek over recyclen, is dat in Wasted! totaal niet het geval. Zo opent de film met Anthony die toegeeft dat hij "het idee van een dergelijke documentaire háát".

3. Je leert er daadwerkelijk wat van

Een dodelijk saaie preek komt er in deze film niet voor. Sterker nog, op een zeer vermakelijke manier, zoals je van Anthony Bourdain gewend bent, word je door het onderwerp heen geloodst. Je zult niet met een zwaar gevoel op de bank achterblijven, starend naar die snacks die je niet meer op kunt en van plan was weg te gooien. Nee: de film biedt een kijkje in de mogelijke oplossingen die af en toe enorm vindingrijk zijn. Niet alleen besparen ze enorm veel geld, ook wordt zo het hongerprobleem opgelost, klimaatverandering aangepakt én wordt er ook nog eens enorm lekker gegeten. 

Je ziet Wasted! The Story of Food Waste vanavond om 17:30 op 24Kitchen. Eet smakelijk.