Fotograaf
BNNVARA/Annemieke van der Togt
Pauw Komt Binnen

Interviewer/presentator Jeroen Pauw debuteert vanavond zijn nieuwe show: Pauw komt Binnen. De eerste aflevering draait om mensen die de coronacrisis van héél dichtbij meemaakten.

In de eerste aflevering van Pauw Komt Binnen staat de coronacrisis centraal. Om er achter te komen wat COVID-19 met het zorgpersoneel doet, bezoekt Jeroen Pauw medewerkers van het Radboud Universitair Medisch Centrum.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

#IC #radboudumc #pauwkomtbinnen

Een bericht gedeeld door Jeroen Pauw (@pauwjeroen) op

Pauw wil in zijn show met mensen praten die in het nieuws zijn, en niet over hen, zoals in talkshows meestal gebeurt. De komende weken trekt de presentator dus het land in om met mensen op locatie te spreken. In de eerste uitzending spreekt hij ondermeer met de kinderen van Ad en Maria Buiting. Beiden overleden aan het begin van de coronacrisis, en Pauw spreekt met hun kinderen én zorgprofessionals over de impact van de ziekte. Het is weer eens wat anders dan een verwende influencer laten zwatelen, en alleen daarom al zijn we nieuwsgierig.

Article continues after the ad

Pauw Komt Binnen

“We praten vaak over mensen in het ziekenhuis, of mensen die in een TBS-kliniek zitten, of we lezen in de krant dat niertransplantaties worden uitgesteld. Dat krijgt nu een gezicht”, meldt Jeroen Pauw in De Perstribune. Of de show meteen veel kijkers trekt durft Pauw niet te zeggen, maar wat hem betreft is Pauw Komt Binnen nu al een succes. Hoe kan het ook anders?

Pauw Komt Binnen is vanaf 22:20 uur te zien op NPO1.