Willy Wonka gecast

Timothée Chalamet heeft een gouden ticket bemachtigd! De jonge acteur uit onder andere Call me by your name en Interstallar kruipt binnenkort in de huid van Willy Wonka in de bijzondere prequel.

Article continues after the ad

En voor die rol moet hij alles uit de kast halen, want voor het eerst in zijn carrière combineert hij het acteren met zingen en dansen. Dat doet hij vast niet onverdienstelijk, want hij wist de makers te overtuigen om toch niet voor een vrouw te kiezen

Het volledige verhaal

De muzikale prequel vertelt het verhaal van 'een jonge Willy Wonka en zijn avonturen voordat hij de beroemdste chocoladefabriek ter wereld opende', zo ontdekten we eerder. We krijgen dus na de twee succesvolle films met Gene Wilder (Wonka in 1971) en Johnny Depp (2005) in de hoofdrol eindelijk antwoord op de vraag hoe de geniale directeur van de chocoladefabriek in contact kwam met die bijzondere Oompa-Loompas.

Team

Aan Paddington-regisseur Paul King de taak om de film te regisseren. Hij krijgt hierbij hulp van David Heyman, die eerder betrokken was bij de Harry Potter-spin-offs en Michael Siegel, manager van de Roald Dahl Estate. 

Mocht je benieuwd zijn, moet je even geduld hebben: de prequel is pas in maart 2023 te zien.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.