Tim Oliehoek en Chris Rock

Wie enorm veel zin heeft om de nieuwe Saw-film in de bios te kijken nu de zalen eindelijk weer open zijn, moet even ver weg blijven van de RTL Boulevard-uitzending van vanavond. Regisseur Tim Oliehoek gaf daar zijn ongezouten mening en als we hem mogen geloven, is het een lachwekkend gedrocht geworden.

Article continues after the ad

In Spiral: From the Legacy of Saw bundelen twee rechercheurs (gespeeld door Chris Rock en Samuel L. Jackson) de krachten in hun jacht op een sadistische seriemoordenaar die zich liet inspireren door psychopaat Jigsaw. Het negende deel uit de reeks alweer. "Ik was er echt wel klaar mee. Wát een slechte film", begon Tim zijn tirade. Oef.


'Een afgang'

"Ik vond het echt een afgang", sneerde Tim Verder. Hij vond met name Chris Rock slecht. En dat terwijl hij 'm als comedian "briljant" vindt. Serieus acteren kan 'ie volgens Tim maar beter niet meer doen. "Die man acteert drama alsof 'ie moet poepen. Zo kijkt 'ie de hele tijd." Ai, maar goed: ook living legend Samuel L. Jackson speelt een grote rol. Dan zit het wel goed, toch Tim? Euh...

En Samuel L. Jackson dan?

Nou... nee. "Samuel L. Jackson kon die film ook niet redden." Nou, dit doet ons niet bepaald massaal een ticket reserveren natuurlijk. Toch zou Tim Spiral: From the Legacy of Saw wél aanraden, maar om een hele andere reden: de bios-ervaring is wel geinig. "Het is eigenlijk alleen maar leuk omdat je met elkaar al die ellende mag delen."

Tim, even wegkijken: deze nieuwe Saw-film met Chris Rock is nu al verzekerd van een vervolg en er komt ook nog een Saw-serie aan.


Als je nog niet bent afgehaakt na Tims vlammende betoog: Spiral: From the Legacy of Saw draait momenteel in de bioscopen! 

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.