Tim Hofman, Televizier Gala

BNNVARA-presentator Tim Hofman deed gisteren een oproep op Twitter. Hij vroeg iedereen om wat cash in een envelop door de brievenbus van je favoriete kroeg, poptempel of restaurant te gooien.  

De drievoudig Televizier-winnaar schreef het bericht na de persconferentie van gisteravond, waarin bekend werd gemaakt dat de horeca zeker voor een maand weer dicht moet.

Geen probleem voor de gewone burger?

De tweet ontving veel lof. Een van zijn volgers reageerde minder enthousiast op het voorstel van Tim: “Ik vind niet dat het aan de 'gewone burger' is om deze sector te redden.”

Article continues after the ad
Tim reageerde op de Tweet: "Ja is ook zo."

'Hou vol'

Naast de oproep stak de #BOOS-presentator al zijn volgers ook een hart onder de riem: “Hou vol. dit zijn gekke tijden en waar we de afgelopen tijd nog veel zon en buitenruimte hadden, gaan we nu minder licht en kleine ruimtes tegemoet. Dat maakt alles ingewikkelder.”

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

ook even hier: hou vol. dit zijn gekke tijden en waar we de afgelopen nog veel zon en buitenruimte hadden, gaan we nu minder licht en kleine ruimtes tegemoet. dat maakt alles ingewikkelder. ik vertel mezelf dit: zorg goed voor degene naast je, maar dat kan alleen als je jezelf goed verzorgt en op orde hebt. beweeg, slaap, eet goed, orden en stel doelen: grote maar vooral ook kleine. geef zin. praat over je gevoel, vraag ernaar bij de ander. onthoud: no feeling is final, nogmaals Rainer Maria Rilke. hij zei het, en het klopt. alles mag er zijn, geef jezelf ruimte. verder: laat je niet uitspelen tegen elkaar. trap niet in verdeel en heers-geneuzel van machthebbers, paniekzaaierij in welke zin dan ook of verdienmodellen waarbinnen jouw negatieve emoties gekapitaliseerd worden. graaf naar logica. wees kritisch, maar niet negatief. stel vragen, maar alleen als je het antwoord wil horen. zoek, maar zonder irreële achterdocht. voed het goeie. nou, kijk maar ff wat jij doet, maar dit is mijn lijstje. in ieder geval veel succes.❤️

A post shared by Tim Hofman (@debroervanroos) on

30 personen

Theaters, bioscopen en poppodia mogen openblijven. Zij moeten wel dealen met het maximale aantal van 30 bezoekers in een zaal. Op deze regel had cabaretière Sanne Wallis de Vries al eerder wat te zeggen bij Op1.