Tim Hofman presentator

BNN-presentator en #BOOS-baas Tim Hofman is een burgerinitiatief gestart tegen het uitzetten van asielkinderen die al jaren in Nederland wonen.

Dat maakte Tim vandaag, vlak voordat zijn #BOOS-documentaire 'TERUG NAAR JE EIGE LAND' op YouTube online kwam, bekend. In de docu volgt tim vijf kids die volgens hem in aanmerking zouden moeten komen voor een kinderpardon. Ze zijn hier geboren of wonen al meer dan vijf jaar in Nederland. Zo'n 400 kinderen zitten in hetzelfde schuitje als de kids die voor de docu gevolgd worden. Voor hen wil Tim nu 40.000 handtekeningen inzamelen. 

Met de handtekeningen wil Tim naar de Tweede Kamer om het onderwerp weer op de agenda te zetten. De huidige situatie is volgens hem voor kinderen namelijk niet gezond: “De langdurige druk dat je straks uit een land wordt gezet is schadelijk voor kinderhoofden. Dus wat je doet is kinderhoofden kapot maken en dat kan nooit de bedoeling zijn. Niet van de ouders, niet van de politiek, niet van de maatschappij. Dat is niet humaan.”

Article continues after the ad

Je kunt de documentaire nu al hierboven op YouTube bekijken, of op 8 november op NPO3.