Over mijn lijk, Tim Hofman

Tim Hofman wist begin dit jaar als presentator van het emotionele programma Over mijn lijk diepe indruk te maken op het Nederlandse publiek. Dat deze klus de presentator zelf ook niet in de koude kleren is gaan zitten, blijkt wel uit zijn prachtige eerbetoon.

Article continues after the ad

Tim Hofman heeft namelijk speciaal voor de overleden Fabienne een tatoeage laten zetten. De slechts 22-jarige deelneemster van Over mijn lijk stond - ondanks de tumor achter haar oog - tot het einde vol in het leven. Ze had altijd een stralende glimlach en haar motto was dan ook: 'Niet wachten tot de storm voorbij is, maar dansen in de regen'. Die tekst zal Tim, die onlangs nog een emotionele ode aan zijn moeder bracht, zijn leven niet meer vergeten.

Een jaar geleden

Het was gisteren een jaar geleden dat Fabienne 'onder zeil ging om te gaan sterven', zo schrijft de presentator op zijn Instagram. "Ik typ dat, stuur het en denk 'krijg nou de tering'. Ik besef dat ik zonder nadenken op deze regenachtige (!) zondag een mooie les van Faab op mijn lichaam laat vereeuwigen: op deze dag. Noem het toeval, lot, een teken, maar mooi is het in ieder geval." 

Niet vergeten

De twee ontwikkelden tijdens de opnames zo'n hechte band dat Tim zich tot slot nog even tot haar richt. "Faab, je bent niet vergeten hier. Er wordt gedanst, ook als het regent en als ik het dreig te vergeten, kijk ik even op mijn rechterarm. Proost op jou!" Lees hieronder het hele bericht van Tim, die inmiddels al door meer dan 56.000 mensen is geliked.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

vandaag gebeurde er iets bijzonders. @lizekorpie zou haar eerste tattoo laten zetten (gelukt!), en vroeg een tijdje terug of ik mee wilde. beetje gekke dag, zondag, maar absoluut ging ik mee, ik was wel weer toe aan nieuws. dus Lize een afspraak maken voor ons, ik DMen met de tattoo-artiest. 'wat wil je?' vroeg ze. dat wist ik wel, ik wilde 'dansen in de regen'. dat is namelijk wat Fabienne tijdens het maken van Over Mijn Lijk altijd tegen me zei: niet wachten tot de storm voorbij is, gewoon dansen in de regen. tijd is niet gratis. goeie woorden om mee te nemen in je dagelijks leven, zeker in tijden van een pandemie, en dus ook goed genoeg om ze op mijn lichaam te zetten. nou, tijd terug dus die afspraak gemaakt, tekst aangeleverd, niet meer over nagedacht tot vandaag. dan vanmorgen. bericht gestuurd naar tweelingzus @yentt_: ik dacht aan haar en haar familie, want vandaag is de dag dat Fabienne precies een jaar geleden onder zijl ging om te gaan sterven. en ik typ dat, stuur het en denk 'krijg nou de tering.' en besef dat ik zonder nadenken op deze regenachtige (!) zondag een mooie les van Faab op mijn lichaam laat vereeuwigen. óp deze dag. noem het toeval, lot, een teken, maar mooi is het in ieder geval. dus Faab, je bent niet vergeten hier. er wordt gedanst, ook als het regent. en als ik het dreig te vergeten kijk ik even op mijn rechter arm. proost op jou. verder: geen idee waar het idee van die hond met een zonnebril en een feesthoedje vandaan komt, ik hou niet per se van honden, met of zonder hoedje, kan me niet herinneren dat ik er specifiek om heb gevraagd, maar hij zit er. kan gebeuren hahaha.

Een bericht gedeeld door Tim Hofman (@debroervanroos) op