Tim Douwsma, #ikdoenietmeermee

Tim Douwsma baalt er van hoe hij is weggezet na de hele discussie rondom #ikdoenietmeermee! Dat laat de zanger nu weten in de The Trueman Show-podcast.

Article continues after the ad

Tim Douwsma was in september één van de BN'ers die zich fel uitsprak tegen de coronamaatregelen met de beruchte hashtag #ikdoenietmeermee. Hij schoof toen aan bij Op1 om erover te praten, maar dat schoot bij veel kijkers in het verkeerde keelgat

Grote impact op gezin

Hij vertelt in de podcast geen spijt te hebben van zijn tv-optreden die al duidelijker werd gevonden dan die van Famke. "Ik sta volledig achter de standpunten die ik toen benoemd heb", reageert hij. Alleen de nasleep die volgde, had hij nooit kunnen voorspellen. "Wat er toen qua impact gebeurd is, ook op mijn gezin en de mensen om me heen, is wel heftig. Ik vind het niet erg om uit te spreken wat ik ervan vind, maar ik voel het stukje strijd en de polarisatie daar in. Dat brengt ons niet verder." 

Geen discussies meer

Hij is dan misschien niet van standpunten gewijzigd, maar probeert tegenwoordig wel de bekende discussies uit de weg te gaan. "Ik ben heel lang discussies aangegaan met mensen. Mensen die haaks staan op wat ik denk. Op een gegeven moment liep ik alleen maar gefrustreerd rond door mijn huis. Dat doe ik niet meer." Het was dan ook zijn vriendin die hem adviseerde om vooral alle mening in waarde te laten. "Dat gaf mij rust", blikt hij nu terug.

Geen kritische noot in media

Wel baalt hij van het stempel 'gekkie' die hij direct kreeg opgelegd. "De polarisatie die gaande is en mensen in een hoek neerzetten omdat je kritisch bent en die je meteen afstempelen als gekkies. Daar heb ik heel erg moeite mee. Dat vind ik heel pittig." Volgens de zanger heeft de media hier ook een rol in. "Ik vind dat er vanuit de media veel te weinig kritische noten zijn. Mensen met een ander geluid en die vragen stellen - en of ik dat nou ben of Doutzen Kroes of Katja Schuurman - worden meteen in een hoekje gezet."

Beluister hieronder de hele podcast.