Regisseur Tim Burton is geëerd in Hollywood: hij mocht zijn hand- en voetafdrukken vereeuwigen in het cement bij het TCL Chinese Theatre op de Hollywood Walk of Fame. Bekijk de beelden hierboven!

Article continues after the ad

Carrière

Tijdens zijn 28-jarige carrière werkte Tim Burton veel samen met Michael Keaton, Johhny Depp en ex-vrouw Helena Bonham Carter in films als Batman, Edward Scissorhands, Sleepy Hollow, Charlie and the Chocolate Factory en Planet of the Apes.

Burton staat bekend om zijn duistere, fantasierijke sprookjes en liefde voor Halloween, horror en buitenbeentjes. Zijn animatiefilms Corpse Bride en Frankenweenie werden genomineerd voor een Oscar. 

Beetlejuice

Actrice Winona Ryder gaf een speech tijdens de ceremonie waarin ze Burton bedankte voor het waarmaken van het begin van haar carrière. Ze zei: “Tim understands the human heart in a way I have never seen certainly on screen.” In 1988 brak ze door in Burton’s film Beetlejuice waarin ze samen met Michael Keaton speelde. Onlangs werd er aangekondigd dat Beetlejuice 2 in de maak is.

Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children

Op 29 september gaat Tim Burton’s nieuwste film in première, Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children. In deze typische, duistere Burton fantasiefilm vindt Jacob (Asa Butterfield) een magische plek: mevrouw Peregrine’s weeshuis voor bijzondere kinderen. In de film spelen onder meer Eva Green, Samuel L. Jackson, Asa Butterfield en Judi Dench. Bekijk de trailer hieronder.