The Passion, Tim Akkerman, teleurstelling

Na zijn succes bij Beste Zangers zag Tim Akkerman het helemaal zitten om als Jezus indruk te maken tijdens The Passion 2020. Het was voor de zanger dan ook een harde klap toen het evenement gisteren officieel werd afgeblazen.

Article continues after the ad

Aan Omroep West laat Tim weten dat hij echt even ontdaan was toen hij het nieuws te horen kreeg. "Ik was heel teleurgesteld, even in mineur." 

Ergere dingen

Gelukkig duurde dat gevoel niet lang: na een nachtje slapen zag hij het weer positief in. "Dan ga je toch relativeren. We hebben een mooie periode achter de rug. We hadden al dingen van tevoren opgenomen en dat was een hele mooie ervaring. Het is uiteraard jammer, want ik heb hier ontzettend naar uitgekeken." Hij vindt het vooral 'super zuur' voor de mensen achter de schermen. "Hier zijn heel veel uren in gestoken, maar als je naar het grotere geheel kijkt, dan denk ik wel dat er ergere dingen zijn op het moment." 

Trijntje Oosterhuis, die de rol van Maria zou vertolken, sluit zich hier bij aan: "Het is teleurstellend, maar wel heel begrijpelijk", zo liet ze weten bij RTL Boulevard.

The Passion 2021

De grote vraag is wel: schuift de de huidige cast niet gewoon door naar volgend jaar? "Ze hebben me gevraagd deze datum in ieder geval vrij te houden volgend jaar. Het zou mooi zijn om het dan alsnog te doen. Met hetzelfde team, zoals het had moeten zijn. Maar je weet niet hoe die dingen lopen. Misschien heb ik dan wel een wereldhit en ben ik de wereld over aan het reizen", zegt Tim. Dat zou natuurlijk ook mooi zijn voor de zanger! 

Compilatie

De organisatie onthulde vandaag dat in plaats van The Passion er een bijzondere compilatie komt met beelden uit het verleden. Fans en kijkers van het programma kunnen op Twitter via #ThePassion2020 laten weten wat hun favoriete liedje is uit al die jaren. En daar werd al massaal gehoor aan gegeven.