Carole Baskin in Tiger King op Netflix

Eén van Tiger Kings grootste sterren, tijgerwelzijn-icoon Carole Baskin, is genadeloos voor de gek gehouden door een paar YouTubers. Die deden net alsof Carol in de quarantaineshow van The Tonight Show's Jimmy Fallon zat.

Article continues after the ad

Big Cat Rescue-eigenares Carole was na Joe Exotic de meest besproken persoonlijkheid uit Netflix' true crime-hit Tiger King. Van haar meme-waardige uitspraken ('Hey all you cool cats and kittens') tot wilde geruchten over de verdwijning van haar ex-man (waar overigens óók een serie over komt); Carole stond nogal in de belangstelling. Een interview met Jimmy Fallon wilde ze - ondanks een soort media-stop - best doen, alleen had ze niet door dat iemand haar voor de gek hield...

Nep-interview

Carole gaf geen enkel tv-interview meer nadat Tiger King uitkwam. In een zeldzaam gesprek met een krant gaf ze wel aan dat de makers haar onder valse voorwendselen binnen hengelden voor de docu. Eigenlijk voelde Carole nog maar weinig voor verdere interviews, maar onder strikte voorwaarden (géén vragen over Joe of Tiger King), wilde ze Jimmy Fallon best te woord staan. Het liep... net even anders.

Gefopt

YouTubers Josh Pieters & Archie Manners kregen het voor elkaar om Carole te strikken. Ze deden zich voor als Jimmy Fallon-producers en nemen ons met een YouTube-filmpje mee in het fop-proces. Uiteindelijk kregen ze Carole zover om te video-bellen. Met oude audiofragmentjes van Jimmy deden ze net alsof hij de vragen stelde. Het lukte; ze had niets door. 


Reactie Carole

Archie en Josh hoeven niet te vrezen voor Carole's advocaten: tegenover US Weekly reageert ze best positief op de prank. "I appreciate their cleverness and that they created their video in a way that I don’t feel was in any way mean-spirited", aldus Carole, die tijdens het interview al wat vermoedde. "I was suspicious as we were doing it because the questions appeared taped. But had no idea it would turn out to be such a fun prank. It gave us a very welcome good laugh.