Goed nieuws voor thriller-fans: het ziet ernaar uit dat er een vervolg komt op de hit-thriller Split. Regisseur M. Night Shyamalan dropte een hint over een mogelijke sequel via Twitter.

Article continues after the ad

Split 2?

"Ik heb een 11 pagina tellende outline voor mijn volgende film. Ik kan jullie niet verklappen waar het over gaat maar als jullie Split hebben gezien...", twitterde de Indisch-Amerikaanse regisseur. Het lijkt erop dat Shyamalan hiermee hint op een vervolg op Split.

De film Split vertelt het verhaal van een oud-soldaat Kevin (gespeeld door James McAvoy) met een meervoudige persoonlijkheidsstoornis die drie tieners kidnapt. In Kevin huizen liefst 23 persoonlijkheden, van zachtaardig tot gewelddadig. Psychiater Dr. Karen Fletcher (Betty Buckley) maakt zich grote zorgen om de drie tienermeisjes nadat ze ontdekt dat Kevin nog een 24e persoonlijk kent.

"I see dead people"

De 46-jarige regisseur Shyamalan brak in 1999 door met de film The Sixth Sense, over een jongetje dat met de doden kan communiceren. Wie kent de beroemde zin: "I see dead people" niet? Ook regisseerde hij de thrillers The Village en The Happening.

Hit

Zijn nieuwste film Split staat al drie weken op de eerste plaats van het bioscoopbezoek in de Verenigde Staten. Split draait nu in de Nederlandse bioscopen.