The Departed

Zoek je een spannende film op Netflix? Wij hebben de 10 beste Netflix-thrillers op een rijtje gezet voor je! Spanning gegarandeerd!

10. Bird Box

Sandra Bullock speelt de hoofdrol in deze extreem spannende bovennatuurlijke Netflix-thriller. Samen met 2 kinderen doorkruist ze geblinddoekt de VS. Ze dragen ook vogeltjes in doosjes, want alleen daarmee kunnen ze een mysterieus monster waarnemen. Iedereen die dit wezen ziet pleegt spontaan zelfmoord! Vandaar dat de overlevenden blinddoeken dragen. Deze Netflix Original is niet alleen een goede thriller, het zorgde ook voor de Bird Box Challenge: mensen deden op social media allerlei dingen geblinddoekt! Bird Box 2 is trouwens al in de maak.

 

9. Gravity

Hey daar hebben we Sandra Bullock weer! Deze keer is ze een astronaut in de ruimte, die door een ongeluk losraakt van haar ruimtestation. Wat volgt is een spannende Netflix-film zoals je die nog nooit hebt gezien. Sandra’s personage moet al haar vindingrijkheid gebruiken om in de atmosfeer van de aarde te blijven. Lukt het haar om bij een ander ruimtestation te komen voor haar zuurstof opraakt? De film werd overladen met prijzen vanwege zijn special effects, maar ook zonder die wow-factor is Gravity een goede Netflix-thriller van de bovenste plank.

 

8. Donnie Brasco

Donnie Brasco is een van de beste misdaad thrillers ooit en staat nu op Netflix! Alleen al de filmposter zou je moeten doen watertanden want Johnny Depp, Al Pacino en Michael Madsen spelen erin. Deze spannende Netflix-film is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van FBI-agent Joe Pistone (Depp). Hij infiltreert bij een van de grote New Yorkse maffiafamilies onder de naam Donnie Brasco. Netflix heeft ook een hoop True Crime-documentaires als je meer misdaad wil zien op je scherm.

Article continues after the ad
 

7. The Prestige

Een Christopher Nolan-film mag natuurlijk niet ontbreken bij de meest spannende films op Netflix. The Prestige gaat over 2 rivaliserende goochelaars, gespeeld door Christian Bale en Hugh Jackman. Ze raken geobsedeerd door hun steeds beter wordende goocheltrucs, totdat ze niet meer van echte magie te onderscheiden zijn. Nolan is hier in topvorm en zoals gewoonlijk is niets zoals het lijkt in deze Netflix-thriller. Tot op het eind tovert The Prestige duistere verrassingen uit de hoge hoed.

 

6. Scarface

De Cubaanse immigrant Tony Montana is nog steeds een van de beste rollen die Al Pacino ooit speelde. Maar naast die iconische performance is Scarface ook een goede misdaad thriller en een van de beste spannende Netflix-films. Tony Montana werkt zich omhoog in de Amerikaanse drugshandel, al schietend, vloekend en snuivend. Het bloederige eind is onvermijdelijk maar de spannende tocht erheen moet je gewoon gezien hebben!

 

5. Gone Girl

Ook regisseur David Fincher mag niet ontbreken in het rijtje goede Netflix-thrillers. Gone Girl is een van zijn nieuwste spannende films en laat zien dat de regisseur nog steeds in topvorm is. Zijn Netflix thrillerserie Mindhunter is trouwens ook prima kijkvoer. Rosamund Pike speelt Amy Dunne en verdwijnt op mysterieuze wijze. Echtgenoot Nick (Ben Affleck) start een mediastorm, maar zodra een paar van zijn duistere geheimen onthuld worden, verandert hij in de hoofdverdachte. Of heeft Amy Dunne zelf ook nog wat geheimpjes? We gaan niets verklappen maar blijf vooral goed opletten tijdens deze spannende Netflix-film…

 

4. Uncut Gems

Adam Sandler speelt meestal de hoofdrol in gortdroge komedies, maar in Uncut Gems gaat hij voor serieuzer werk. Hij speelt de slijmerige diamantverkoper Howard Ratner die een zeldzame opaal importeert om zijn gokschulden af te betalen. De gokverslaafde kan echter niet ophouden met spelletjes spelen en brengt zichzelf in steeds gevaarlijkere situaties om zijn geld terug te krijgen. Uncut Gems is zo spannend dat je geen nagels meer overhebt zodra de aftiteling rolt. Deze goede thriller staat exclusief op Netflix.

 

3. Zodiac

Nog een David Fincher thriller die tot de spannendste Netflix-films hoort! Zodiac is gebaseerd op de echt bestaande seriemoordenaar die de VS in de 60s en 70s terroriseerde. Een cartoonist, gespeeld door Jake Gyllenhaal, raakt geobsedeerd door de gebeurtenissen en de puzzels die de moordenaar achterlaat. Zodiac is een extra spannende film omdat Fincher de moorden gruwelijk realistisch in beeld brengt. De Zodiac Killer was de inspiratiebron voor heel veel fictieve seriemoordenaars in films, maar hij zorgt zelf ook voor een hele goede Netflix-thriller.

 

2. You were never really here

Joaquin Phoenix kan met zijn intense acteerwerk elke film spannend maken. Gelukkig voor hem is de rest van deze thriller al ruim voldoende om tot de beste spannende films op Netflix te horen. You were never really here gaat over veteraan Joe (Phoenix) die ontvoerde kinderen opspoort en ze terugbrengt. Zijn laatste klus loopt echter gierend uit de hand en stort Joe in een post-traumatische nachtmerrie. Hier zijn nog meer goede Joaquin Phoenix-films (en een paar hele slechte!)

 

1. The Departed

Een film van Martin Scorsese, dan heb je ons eigenlijk al meteen! De spannendste film op Netflix is The Departed: een misdaadthriller die je bij de keel grijpt en niet alleen omdat Leonardo DiCaprio, Matt Damon, Mark Wahlberg en Jack Nicholson (die nu met pensioen is) erin zitten. Een undercover agent en een mol bij de politie proberen elkaar te onthullen terwijl ze ondertussen een Ierse misdaadbende in Boston willen opdoeken. The Departed is soms hilarisch, soms ontroerend, maar van begin tot eind spannend.

Wil je iets engers zien? Hier zijn ook de 10 beste horrorfilms op Netflix. Toe aan ontspanning? Pak dan lekker een komische Netflix-film erbij. Vergeet ook niet dat Netflix bijna iedere week films en series verwijdert: bekijk hier welke titels je nog snel kan bingen voor je deze spannende Netflix-films ziet!