Morgan Freeman en Brad Pitt in Seven van David Fincher op Netflix

Zoek je een spannende film op Netflix? Wij hebben de 10 beste Netflix-thrillers op een rijtje gezet voor je! Spanning gegarandeerd!

10. Donnie Brasco

Donnie Brasco is een van de beste misdaadthrillers ooit en staat nu op Netflix! Alleen al de filmposter zou je moeten doen watertanden want Johnny Depp, Al Pacino en Michael Madsen spelen erin. Deze spannende Netflix-film is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van FBI-agent Joe Pistone (Depp). Hij infiltreert bij een van de grote New Yorkse maffiafamilies onder de naam Donnie Brasco. Netflix heeft ook een hoop True Crime-documentaires als je meer misdaad wil zien op je scherm.

 

9. The Prestige

Een Christopher Nolan-film mag natuurlijk niet ontbreken bij de meest spannende films op Netflix. The Prestige gaat over twee rivaliserende goochelaars, gespeeld door Christian Bale en Hugh Jackman. Ze raken geobsedeerd door hun steeds beter wordende goocheltrucs, totdat ze niet meer van echte magie te onderscheiden zijn. Nolan is hier in topvorm en zoals gewoonlijk is niets zoals het lijkt in deze Netflix-thriller. Tot op het eind tovert The Prestige duistere verrassingen uit de hoge hoed.

 

Article continues after the ad

8. Basic Instinct

In deze controversiële kaskraker van Paul Verhoeven wordt rechercheur Nick Curran (Michael Douglas) verliefd op de hoofdverdachte van een gruwelijke moordzaak (Sharon Stone). Het kat-en-muis-spel tussen de rechercheur en de femme fatale levert een zinderende erotische thriller op. Vooral de scène waarin Sharon Stone tijdens een verhoor haar ondervragers van hun stuk brengt door een blik te gunnen onder haar jurkje werd een instant-klassieker!

 

7. Gone Girl

Ook regisseur David Fincher mag niet ontbreken in het rijtje goede Netflix-thrillers. Gone Girl is een van zijn nieuwste spannende films en laat zien dat de regisseur nog steeds in topvorm is. Zijn Netflix thrillerserie Mindhunter is trouwens ook prima kijkvoer. Rosamund Pike speelt Amy Dunne en verdwijnt op mysterieuze wijze. Echtgenoot Nick (Ben Affleck) start een mediastorm, maar zodra een paar van zijn duistere geheimen onthuld worden, verandert hij in de hoofdverdachte. Of heeft Amy Dunne zelf ook nog wat geheimpjes? We gaan niets verklappen maar blijf vooral goed opletten tijdens deze spannende Netflix-film…

 

6. Uncut Gems

Adam Sandler speelt meestal de hoofdrol in prettig gestoorde komedies, maar in Uncut Gems gaat hij voor serieuzer werk. Hij speelt de slijmerige diamantverkoper Howard Ratner die een zeldzame opaal importeert om zijn gokschulden af te betalen. De gokverslaafde kan echter niet ophouden met spelletjes spelen en brengt zichzelf in steeds gevaarlijkere situaties om zijn geld terug te krijgen. Uncut Gems is zo spannend dat je geen nagels meer overhebt zodra de aftiteling rolt. Deze goede thriller staat exclusief op Netflix.

 

5. Zodiac

Nog een David Fincher thriller die tot de spannendste Netflix-films hoort! Zodiac is gebaseerd op de echt bestaande seriemoordenaar die de VS in de 60s en 70s terroriseerde. Een cartoonist, gespeeld door Jake Gyllenhaal, raakt geobsedeerd door de gebeurtenissen en de puzzels die de moordenaar achterlaat. Zodiac is een extra spannende film omdat Fincher de moorden gruwelijk realistisch in beeld brengt. De Zodiac Killer was de inspiratiebron voor heel veel fictieve seriemoordenaars in films, maar hij zorgt zelf ook voor een hele goede Netflix-thriller.

 

4. You were never really here

Joaquin Phoenix kan met zijn intense acteerwerk elke film spannend maken. Gelukkig voor hem is de rest van deze thriller al ruim voldoende om tot de beste spannende films op Netflix te horen. You were never really here gaat over veteraan Joe (Phoenix) die ontvoerde kinderen opspoort en ze terugbrengt. Zijn laatste klus loopt echter gierend uit de hand en stort Joe in een post-traumatische nachtmerrie. Hier zijn nog meer goede Joaquin Phoenix-films (en een paar hele slechte!)

 

3. Memento

In deze stijlvolle thriller speelt Guy Pearce een verzekeringsagent die jacht maakt op de moordenaars van zijn echtgenote. Hij lijdt echter aan geheugenverlies, waardoor de grens tussen vriend en vijand steeds schimmiger wordt. Het even originele als innovatieve script werd genomineerd voor een Oscar. Memento is niet alleen een van de spannendste thrillers op Netflix, maar ook een van de beste films van Christopher Nolan!

 

2. Se7en

Twee rechercheurs (gespeeld door Morgan Freeman en Brad Pitt) worden geconfronteerd reeks gruwelijke moorden. De dader lijkt inspiratie te putten uit de zeven hoofdzonden… en dat betekent dat zijn werk er nog lang niet op zit! Dankzij de schokkende finale komt Se7en een kwart eeuw na de release nog altijd aan als een stomp in je maag. Om alvast in de stemming te komen, hebben we de zeven beste weetjes over dit meesterwerk voor je op een rijtje gezet!


1. The Departed

Een film van Martin Scorsese, dan heb je ons eigenlijk al meteen! De spannendste film op Netflix is The Departed: een misdaadthriller die je bij de keel grijpt en niet alleen omdat Leonardo DiCaprio, Matt Damon, Mark Wahlberg en Jack Nicholson (die nu met pensioen is) erin zitten. Een undercover-agent en een mol bij de politie proberen elkaar te onthullen terwijl ze ondertussen een Ierse misdaadbende in Boston willen opdoeken. The Departed is soms hilarisch, soms ontroerend, maar van begin tot eind spannend.

Wil je iets engers zien? Hier zijn ook de 10 beste horrorfilms op Netflix. Toe aan ontspanning? Pak dan lekker een komische Netflix-film erbij.