Taika Waititi

Taika Waititi is niet alleen een van de meest geliefde regisseurs onder comic-fans, maar de man achter films als Thor: Ragnarok en Jojo Rabbit is óók een geweldig acteur. We zouden het bijna vergeten. Taika pakt nu een grote nieuwe rol: hij speelt de beruchte piraat Blackbeard in een nieuwe HBO-serie!

Article continues after the ad

Taika legt as we speak de laatste hand aan de vierde Thor-film (waar Russell Crowe ook in meespeelt) en heeft ook voor daarna alvast wat om naar uit te kijken. Variety meldt dat hij Blackbeard gaat spelen in de nieuwe HBO Max-serie Our Flag Means Death. Hij treedt ook op als uitvoerend producent én regisseert de pilot. Die man heeft het superdruk; hij werkt ook nog aan een gloednieuwe Star Wars-film.

Our Flag Means Death

Het verhaal van deze comedyserie is gebaseerd op de avonturen van Stede Bonnet, een achttiende-eeuwse Engelse aristocraat die zijn luxe leven achter zich liet om in de Caraïben piraat te worden. Dat ging nogal mis: tijdens zijn reis kwam hij Edward Teach aka Blackbeard tegen, met wie hij ging samenwerken.

Taika als Blackbeard

"Onze Blackbeard is een legende, een minnaar, een vechter, een tactisch genie, een poëet en zeer waarschijnlijk krankzinnig", zegt maker David Jenkins tegen Variety. "Slechts één man kan deze rol spelen en dat is de geweldige Taika Waititi. We zijn zeer vereerd dat hij hiervoor spreekwoordelijk zijn baard wil laten staan."

Our Flag Means Death heeft helaas nog geen releasedate.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.