Vóór regisseur Taika Waititi grote films als Thor: Ragnarok maakte, zette hij zijn tanden in een ‘documentaire’ over een stel lompe vampieren. What We Do In The Shadows werd een behoorlijke culthit én waarschijnlijk een televisieserie!

Article continues after the ad

In What We Do In The Shadows woont een stel vampieren samen in een flat. Een cameraploeg volgt de dagelijkse beslommeringen van de wereldvreemde monsters. Als ze een hipster in een vampier veranderen, leert hij hen alles over de moderne wereld. De film valt op door de absurde humor, en de vele verwijzingen naar andere filmvampiers.

Waititi onderhandelt momenteel over een Amerikaanse comedyserie over de gemankeerde bloedzuigers. Waikiki’s ster is behoorlijk rijzende, door zijn werk aan de Marvel-films, dus de kans is groot dat de interesse in zijn oudere werk toeneemt. Zo lang Waititi zelf bij de serie betrokken blijft, en daar lijkt het op, kan de bizarre humor de vertaalslag naar een Amerikaans publiek best doorstaan.

Weerwolven

De regisseur werkt óók nog aan een spin-off van What We Do In The Shadows, gericht op een club weerwolven. Er is al een tijdje niets meer van het project vernomen, behalve de droogkomische titel: We’re Wolves.