Als doorgewinterd seriekijker kan het bijna niet anders dan dat je in ieder geval van This Is Us hebt gehoord. Goed nieuws: de show komt naar Nederland.

Article continues after the ad

This Is Us

In This Is Us volgen we een aantal mensen, wiens levens op een onverwachte manier met elkaar verwikkeld zijn. Hoe dat precies zit, daar kom je tijdens het kijken van de serie achter, dus dat zullen we niet verklappen. De hoofdpersonages zijn in ieder geval de nieuwbakken ouders Rebecca en Jack, Kevin, die niet weet wat hij met zijn acteercarrière moet, Kate, die worstelt met haar gewicht en Randall, die een succesvol en gelukkig leven leidt, dat op het punt staat omgegooid te worden.

Komisch drama

Maar wat voor serie is This Is Us nu eigenlijk? Het valt zowel in het genre drama als het genre comedy. Aan de ene kant is het plot serieus en zijn de personages complex, maar er is genoeg ruimte voor grappen en luchtigheid. Het heeft een beetje een sfeertje zoals in Grey’s Anatomy (maar dan zonder het ziekenhuis) of in Gilmore Girls. Ook goed om te weten: This Is Us was oorspronkelijk bedoeld als film en komt van de makers van Crazy, Stupid, Love. 

Cast

Dan de cast. Vrouwelijk Nederland zal net als vrouwelijk Amerika dolblij zijn om Milo Ventimiglia (Jess uit Gilmore Girls) weer wekelijks op de buis te mogen verwelkomen. Daarnaast zijn er hoofdrollen voor Mandy Moore, Chrissy Metz, Sterling K. Brown en Justin Hartley. 

4 april

Op 4 april om 22.00 zendt Fox de pilot van This Is Us uit en hierna volgt elke dinsdag een nieuwe aflevering. Het eerste seizoen van de serie bestaat uit maar liefst achttien afleveringen. De makers van This Is Us zijn al bezig met een tweede seizoen én er zit een derde seizoen in de pijplijn. Wij wachten met smart op de allereerste aflevering. Mocht je nog een extra reden nodig hebben om deze te gaan kijken: Milo Ventimiglia gaat direct uit de kleren.