Fox gaat Amerikaanse hitserie uitzenden

Als doorgewinterd seriekijker kan het bijna niet anders dan dat je in ieder geval van This Is Us hebt gehoord. Goed nieuws: de show komt naar Nederland.

This Is Us

In This Is Us volgen we een aantal mensen, wiens levens op een onverwachte manier met elkaar verwikkeld zijn. Hoe dat precies zit, daar kom je tijdens het kijken van de serie achter, dus dat zullen we niet verklappen. De hoofdpersonages zijn in ieder geval de nieuwbakken ouders Rebecca en Jack, Kevin, die niet weet wat hij met zijn acteercarrière moet, Kate, die worstelt met haar gewicht en Randall, die een succesvol en gelukkig leven leidt, dat op het punt staat omgegooid te worden.

Komisch drama

Maar wat voor serie is This Is Us nu eigenlijk? Het valt zowel in het genre drama als het genre comedy. Aan de ene kant is het plot serieus en zijn de personages complex, maar er is genoeg ruimte voor grappen en luchtigheid. Het heeft een beetje een sfeertje zoals in Grey’s Anatomy (maar dan zonder het ziekenhuis) of in Gilmore Girls. Ook goed om te weten: This Is Us was oorspronkelijk bedoeld als film en komt van de makers van Crazy, Stupid, Love. 

Cast

Dan de cast. Vrouwelijk Nederland zal net als vrouwelijk Amerika dolblij zijn om Milo Ventimiglia (Jess uit Gilmore Girls) weer wekelijks op de buis te mogen verwelkomen. Daarnaast zijn er hoofdrollen voor Mandy Moore, Chrissy Metz, Sterling K. Brown en Justin Hartley. 

4 april

Op 4 april om 22.00 zendt Fox de pilot van This Is Us uit en hierna volgt elke dinsdag een nieuwe aflevering. Het eerste seizoen van de serie bestaat uit maar liefst achttien afleveringen. De makers van This Is Us zijn al bezig met een tweede seizoen én er zit een derde seizoen in de pijplijn. Wij wachten met smart op de allereerste aflevering. Mocht je nog een extra reden nodig hebben om deze te gaan kijken: Milo Ventimiglia gaat direct uit de kleren. 

Coldplay heeft de trailer vrijgegeven voor de documentaire A Head Full Of Dreams, die op woensdag 14 november eenmalig in de bioscopen te zien is. Op zich is het niet zo boeiend als een band weer eens een docu uitbrengt, maar het bijzondere aan deze film is dat de regisseur de jongens ook echt vanaf het prille begin heeft gevolgd. En dat levert best wel hilarische oude beelden op!
 

 

Bleke slungel

Zo zien we beelden van eind jaren negentig met Chris Martin als een puisterig beugelbekkie dat bij wijze van grap roept dat Coldplay een ongelofelijk grote band gaat worden. Niet alleen zou deze slungelige aspirant-muzikant later ontzettend gelijk krijgen, ook is de Britse band groter geworden dan Chris in zijn wildste dromen gedacht had. En deze bleke grapjas kon toen ook nog niet vermoeden dat hij ooit nog eens een paar jaar getrouwd zou zijn met Gwyneth Paltrow. 

Toevallig begin

A Head Full Of Dreams is geregisseerd door Mat Whitecross, die eerder ook onder de goed ontvangen muziekdocu Oasis: Supersonic maakte, over dat bandje van de immer bekvechtende broertjes Liam en en Noel Gallagher. Toevallig zat Mat met de jongens van Coldplay op school, en begon hij ze toen al te volgen met een camera. Daar is hij de afgelopen twintig jaar steeds mee verder gegaan, zodat de film nu een mooi totaalplaatje geeft van de carrière van de band.

Het Hollywood-debuut van Penoza-regisseur Diederik van Rooijen

Vanuit het niets is hier ineens de trailer voor The Possession of Hannah Grace die je de stuipen op het lijf komt jagen. Vorige week riepen we nog dat horrorfilms echt moeten kappen met jump scares, maar na het zien van deze trailer die er stampvol mee zit moeten we daar misschien toch op terugkomen. Of misschien zeggen we dat wel omdat we gewoon trots zijn dat deze Hollywood-horror geregisseerd is door Penoza-regisseur Diederik van Rooijen.

Wie zegt dan ook ja tegen zo’n eng baantje?

De hoofdrol in The Possession of Hannah Grace is voor Shay Mitchell, die we kennen als Emily uit Pretty Little Liars. Haar personage Megan neemt het ongelukkige besluit om ja te zeggen tegen een baantje als nachtwaker in een mortuarium. Dat is vragen om problemen, zoals we weten uit onder meer de horrorfilm Nattevagten en de remake Nightwatch.

Herkansing na mislukt exorcisme

Als het lijk van ene Hannah Grace in het mortuarium wordt binnengebracht, wordt erbij verteld dat dit meisje overleed toen haar familie probeerde een geest uit te drijven die bezit van haar had genomen. De trailer legt vervolgens uit dat als zo'n ritueel niet wordt afgemaakt, een geest dan gewoon een nieuw lichaam zoekt. En aangezien Megan nou net de enige levende in het depot is, heeft de geest het op haar gemunt.

Benieuwd om te zien of Diederik van Rooijen inderdaad Nederlands Hollywood-hoop in bange dagen wordt? Dan kun je The Possession of Hannah Grace vanaf 29 november in de bioscopen zien. Als je durft.