Thijs Zeeman, Confronteert

Amper bekomen van de vorige aflevering stonden Thijs Zeeman en zijn team alweer klaar in Zeeman Confronteert: Stalkers. Ditmaal hadden ze te maken met een stalker die het niet alleen op zijn ex-vrouw Joke had voorzien, maar zelfs op haar familie. 

Article continues after the ad

Het zijn namelijk naast de 66-jarige Joke ook haar dochter Marion en drie vrienden die er last van hebben. En daar voelt Joke zich - geheel onterecht - schuldig over.

Stalkingspogingen

Haar stalker Fred gaat dan ook vrij ver in zijn acties. "Drie keer hondenstront in de brievenbus gooien bij mijn vriendin, ook twee keer aan de auto. Hij heeft één keer beits en één keer verf op het terras en de nieuwe overkapping gegooid, banden lek gestoken. Ik heb van drie keer krassen op mijn auto", vat ze in het kort samen. Het probleem is alleen dat er geen bewijs is dat Fred hierachter zit en dat de politie daarom niets kan doen.

Periode vol stress en hartkloppingen

De familie en vriendenkring zijn compleet gesloopt na al die pesterijen en dreigende mails, met slapeloze nachten en zelfs bezoekjes aan de cardioloog vanwege hartproblemen tot gevolg. Hoog tijd dus voor Thijs Zeeman en zijn team om aan de slag te gaan, al lopen zij direct tegen wat problemen aan. "De stalkingshandelingen zijn heel divers en er is geen patroon", aldus Thijs. En hij lijkt te hoppen tussen diverse slachtoffers. "In het begin waren het vooral Joke en Marion waar hij zich op richtte, en Coby en Henny hadden daar last van, maar de laatste tijd is het vooral Joke en Ina." 

Heftige confrontatie

Het team lokt hem uit de tent met berichten op social media, en dat blijkt succesvol. Alleen konden ze dat ook maar zeggen over de confrontatie... Als ze hem verrassen tijdens het uitlaten van de hond, blijkt hij losse handjes te hebben. Zowel Thijs Zeeman als de cameraman krijgen het flink te verduren: duwtjes en zelfs een klap in Thijs' gezicht. "Waarom zo agressief?" Daar krijgen ze geen antwoord op.... "Kom met bewijs. Maak jij uit wat ik doe?" aldus Fred die snel zijn appartement in vlucht. 

Bekijk hier hoe dat eraan toeging. 

Is het nu opgelost?

Helaas blijkt de confrontatie voor niets. In de eindupdate geven de makers een teleurstellende conclusie. "Na de confrontatie heeft Fred nog een paar keer naar Joke gemaild en aangegeven dat hij vindt dat ze leugens vertelt. We houden de situatie uiteraard goed in de gaten", aldus Thijs. Wie weet dat er dus nog wel een tweede deel volgt...

Zeeman Confronteert: Stalkers is iedere woensdag om 20.30 uur op RTL5.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.