Thijs Zeeman

Presentator en (misdaad)journalist Thijs Zeeman krijgt een nieuw programma op RTL 5, waar hij stalkers confronteert op hun daden. Met het programma wil hij meer aandacht vragen voor dit probleem dat nu 'relevanter is dan ooit'. 

Zeeman confronteert

In een persbericht vertelt Thijs hoe belangrijk dit programma voor hem is. "Ik vind het belangrijk om in dit eerste seizoen, ‘Zeeman Confronteert: Stalkers’, het onderwerp stalking centraal te stellen omdat het materie is die me, zoals bekend, erg na aan het hart ligt. Dit probleem is vandaag de dag helaas relevanter dan ooit. 

Hij wordt bijgestaan door privédetective en ex-marechaussee Nico van den Dries. "Mijn team en ik behandelen bewust problematiek die wat ons betreft nog hoger op de politieke agenda zou moeten staan."

Article continues after the ad

Word jij gestalkt?

Is er iemand die je maar niet met rust kan laten en word je gestalkt? RTL roept slachtoffers op zich aan te melden voor het programma. De aanmeldperiode is vandaag gestart. Thijs to the rescue!

Gestalkt 2.0?

Het programma lijkt wel erg veel op het programma wat Thijs voor SBS maakte: Gestalkt. Ook hier confronteerde de journalist namelijk stalkers. Nu hij is overgestapt naar Talpa zet Thijs zijn missie voort onder een andere naam. "Onder de noemer ‘Zeeman Confronteert’ zet ik confrontatie als gerechtvaardigd middel in om mensen die vastlopen te helpen met hun schrijnende problemen." 

Zeeman Confronteert: Stalkers is in het najaar te zien op RTL 5