Roald Dahls The Witches krijgt binnenkort een make-over! Robert Zemeckis, bekend van Back To The Future en Forrest Gump, gaat de remake waarschijnlijk regisseren.

Volgens Variety is Zemeckis bijna rond met Warner Bros. Eerder zou Guillermo del Toro het script voor de film schrijven, maar nu blijkt dat Zemeckis het zelf doet. Del Toro (Pan’s Labyrinth, Hellboy, The Shape Of Water) zal The Witches wel co-produceren, samen met Alfonso Cuarón (Children Of Men, Gravity).

Robert Zemeckis is bekend van o.a. Back To The Future, Who Framed Roger Rabbit én Forrest Gump. Zemeckis maakt graag gebruik van state-of-the-art technieken om zijn films zo spectaculair mogelijk te maken. Hij pionierde o.a. op het gebied van computeranimatie (Back To The Future), motion-capture (The Polar Express) en 3D-films (Beowulf).

De Heksen

Dat komt goed uit, want The Witches heeft waarschijnlijk erg veel special effects nodig. In het verhaal willen gemene, oerlelijke heksen alle kinderen ter wereld in muizen veranderen. Volwassenen zullen de knaagdieren vervolgens allemaal platstampen! Waarom precies wordt niet helemaal duidelijk. Sommige mensen houden van sportvissen of voetballen; heksen vinden dit soort dingen leuk.

De eerste The Witches uit 1990 is erg geliefd, hoewel de film het niet zo goed deed in de bioscoop. Roald Dahl zelf haatte de film, omdat het einde totaal anders is dan dat van het boek uit 1983. Volgens Variety zal de nieuwe versie een stuk dichter bij het bronmateriaal blijven.

Willy Wonka

Naast een nieuwe The Witches wil Warner Bros. ook graag een film over een ánder Roald Dahl-verhaal: snoepmagnaat Willy Wonka. De film wordt waarschijnlijk geregisseerd door Paul King, die eerder het voortreffelijke Paddington 2 maakte.

Naar verluidt gaat het om een prequel, waarin de jonge jaren van Wonka worden uitgebeeld. Volgens geruchten maken Ezra Miller, Ryan Gosling én Donald Glover kans op de hoofdrol.

Bij de Amerikaanse supermarktketen Walmart kunnen klanten tegenwoordig online al hun boodschappen bestellen, waarna je ze alleen nog even op hoeft te pikken (ze doen daar blijkbaar nog niet aan bezorgen). Om deze nieuwe service te promoten heeft de winkelketen nu een best wel briljante commercial laten maken, waarin auto's uit allerlei filmklassiekers komen shoppen bij Walmart.

 

Van The Dark Knight tot Knight Rider

In de gauwigheid zien we hier eerst de Batmobiel uit The Dark Knight voorbijkomen, gevolgd door de Ecto 1 van de Ghostbusters en de legendarische pratende Pontiac KITT uit Knight Rider. Maar daar begint het pas, want hierna zien we ook nog hoe de hondenkopwagen uit Dumb & Dumber, het kleurrijke busje uit Scooby Doo, een met babyraptors gevulde Jurassic Park-jeep, en de Flintstones-mobiel hun boodschappen bij Walmart komen halen.

 

Net als je denkt dat het budget onderhand op moest zijn (alleen al aan auteursrechten moet dit potje klauwen vol geld gekost hebben, en dan hebben we het nog niet eens over de CGI gehad) zien we daar ook nog de vliegende DeLorean uit Back to the Future 2 en Autobot Bumblebee aankomen. En dan hebben we er misschien nog een paar gemist ook. Het is dat Walmart geen vestigingen in de Benelux heeft, maar anders waren wij na dit spotje meteen overgeschakeld van de Appie naar deze filmnerd-vriendelijke keten.

 

Heel Holland Bakt-kandidate Maroeska Metz lijkt steeds meer ergernis op te wekken bij tv-kijkend Nederland. Rond de seizoenstart begin december werd al duidelijk dat deze wel erg opvallend getalenteerde kandidate een eigen kookboek heeft geschreven én een eigen cateringbedrijf heeft. Toen voorspelden we al dat dit relletje wel eens uit de hand zou kunnen gaan lopen, en nu is het zover. Nu Maroeska voor de derde week op rij gewonnen heeft lijkt de heisa rond haar persoon het k̶o̶o̶k̶p̶u̶n̶t̶  bakpunt te hebben bereikt. Maar dat zorgt dan wel weer voor leuke tweets.

 

 

 

 

 

Tarte Tatin? Tarte Chagrin zul je bedoelen!

Volgens Omroep Max is koken niet hetzelfde als bakken, en kan mevrouw Metz daarom gewoon meedoen aan de voor amateurbakkers bedoelde show. Die vlieger lijkt echter niet helemaal op te gaan. De opdracht waarmee de 60-jarige kookboek-auteur gisteren won was een tarte tatin. Meerdere twitteraars wezen erop dat op Maroeska's eigen site nota bene een filmpje staat waarop ze haarfijn uitlegt hoe je dit bakt.

 

Sommige kijkers beginnen zo pissed off te worden dat ze het inmiddels al op de man beginnen te spelen, en ook Maroeska's voorkomen bekritiseren:

 

 

Een grove Twitteraar heeft het zo gehad met Maroeska dat hij haar in één adem noemt met de door-en-door slechte King Joffrey uit Game of Thrones?!
 

 

Omroep Max blijft vooralsnog vierkant achter Maroeska staan, maar daarmee neemt de omroep wel een risico. Heel Holland Bakt is immers hun grote kijkcijferkanon met meer dan drie miljoen kijkers. Alleen Wie is de Mol weet een vergelijkbaar aantal Nederlanders aan de buis gekluisterd te houden. Nu kijkers online beginnen te mopperen dat de lol er nu voor hen af is wordt het interessant om te zien of de kijkcijfers van Heel Holland Bakt gaan teruglopen. Binnen een paar weken zullen we merken of dit ook het geval is.