Henry Cavill in The Witcher

We kunnen eindelijk smullen van seizoen 2 van The Witcher. Een derde seizoen komt er sowieso aan en om te zorgen dat je geen vingerkramp krijgt dankzij pagina’s aan Google-research, vertellen wij je alvast alles dat je moet weten voor seizoen 3 van The Witcher.

Son of a witcher

Hoewel het eerste seizoen zeker niet slecht was, hadden de kijkers nog wel wat kritiek. Gelukkig hebben de makers geluisterd naar alle kritiek: het tweede seizoen is een stuk minder verwarrend dan het eerste seizoen en wij van Veronica Superguide vonden de fantasyserie daardoor nog beter worden. De makers van de Netflix-original maakten nog voor de lancering van het nieuwe seizoen bekend dat seizoen 3 in aantocht is. 

 

 

Article continues after the ad

Welk boek gaat seizoen 3 van The Witcher volgen?

Showrunner Laura S. Hissrich liet aan TechRadar weten dat de schrijvers zo goed als klaar zijn met seizoen 3 en deelde ook gelijk welk boek de fantasyserie gaat volgen. “Dit (begin december) is onze laatste week in de schrijfkamer. Ik ben razend enthousiast om te zien hoe het seizoen zijn vorm krijgt, want het volgt mijn favoriete boek, namelijk The Time of Contempt!

Wat gebeurt er in seizoen 3?

Als de serie exact hetzelfde plot volgt als dat van The Time of Contempt van Andrzej Sapkowski, het tweede boek in de The Witcher-reeks, dan heeft Geralt een aardig klusje op zijn deurmat liggen. De monsterjager probeert samen met een advocaat genaamd Codhringer achter de identiteit van de mysterieuze tovenaar te komen, die Ciri in handen probeert te krijgen. Yennefer wil ondertussen samen met de voortvluchtige prinses toelating doen bij de Aretuza School of Magic. 

Weer terug naar Geralt. De ‘Witcher’ ontmoet namelijk een aantal vage figuren, waaronder de up-to-no-good tovenaar Vilgefortz. Die probeert Geralt wijs te maken dat hij hem meer magie kan leren, maar de brombeer heeft geen interesse in het verkooppraatje. De volgende dag, als hij zijn blaas wil legen, ontdekt de witcher per ongeluk dat er een freaking coup (!) gaande is, waarbij verschillende magiërs worden geframed. Voor Geralt is er maar één ding belangrijk: de veiligheid van Ciri.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Wanneer is seizoen 3 te zien?

We weten nu nog niet wanneer het derde seizoen op Netflix verschijnt, zeker omdat het filmen nog niet gestart is. Verwacht in elk geval geen nieuwe aflevering voor de zomer, want actrice Freya Allan heeft delen van het script gezien en er zit weer veel animatiewerk in het seizoen. Gelukkig staat seizoen 2 er pas net op en daar zien de geanimeerde effecten er fantastisch uit. Tijd om nog maar eens de trailer te checken.

Wie zit er in?

Tot nu toe gokken we erop dat Henry Cavill in elk geval als Geralt terugkomt. Ook Freya Allan als Ciri, Anya Chalotra als Yennefer en Joey Batey als Jaskier moeten haast wel terugkeren. Volgens het boek verlaat de groep Kaer Morhen, maar we weten dankzij The Time of Contempt in elk geval dat Dijkstra, Triss en Vilgefortz er in zitten. We wachten nog even op de officiële castlijst, maar we verwachten Eamon Farren als Cahir en Mimi Ndiweni als Fringilla ook gewoon terug te zien. Over nieuwe namen heeft het productieteam nog niet gesproken.  

Witcher stuff

Na de anime spin-off The Witcher: Nightmare of the Wolf, komt er weer een nieuwe geanimeerde film. Dit maakte het team van de serie bekend tijdens het Netflix-fan evenement Tudum. Daar kondigden ze ook aan dat er een familievriendelijke Witcher-serie aankomt in 2022.

The Witcher seizoen 2 is nu te bingen op Netflix. Er is nog geen officiële releasedate van seizoen 3 bekend.

Ben je nog niet helemaal ready voor seizoen 2? Check dan deze 9 dingen die je moet weten voordat je seizoen 2 van The Witcher bekijkt.