Henry Cavill als Geralt of Rivia in The Witcher op Netflix

Eind 2019 sprongen fantasy-fans een gat in de lucht. Netflix dropte het eerste seizoen van The Witcher en sindsdien wachten we. Dat wachten gaat helaas nog wel even duren, maar hier is – bij wijze van voorpret – álles dat je moet weten over seizoen 2!

The Witcher seizoen 2 releasedate

Het goede nieuws: op 17 augustus gingen Henry Cavill (Geralt), Anya Chalotra (Yennefer) en Freya Allan (Ciri) weer naar Engeland om The Witcher seizoen 2 te filmen. De opnames liepen vertraging op vanwege het coronavirus, maar inmiddels is de cast klaar met filmen. Netflix maakte begin april bekend dat seizoen twee sowieso nog dit jaar op de streamingdienst verschijnt!

Henry Cavill heeft sowieso al zijn nieuwe Witcher-harnas onthuld op Instagram. Looking good! Minder goed: eind vorig jaar raakte Henry gewond op de set. Inmiddels is hij weer een beetje up and running en gelukkig zorgde het niet voor al te veel vertraging.

 

Informatie over het nieuwe seizoen 

Zoals je misschien wel weet is The Witcher gebaseerd op de mega-populaire gelijknamige boekenreeks, waar ook al een grote game-franchise uit voortkwam. Seizoen 2 duikt nog verder in die diepe mythologie van met name de Witchers zélf. In seizoen 1 zagen we eigenlijk alleen Geralt, maar in de nieuwe afleveringen gaan we nog meer van deze bovennatuurlijke monsterjagers ontmoeten. “Door het contact met de andere monsterjagers kunnen we écht laten zien waar Geralt vandaan komt en wat zijn plek is in de organisatie én de wereld”, beloofde showrunner Lauren Hissrich eerder al.

Er komen ook nieuwe monsters langs in The Witcher seizoen 2. Netflix gaf zelfs al een paar superkorte beelden van de nieuwe monsters, als een Halloween-cadeautje.

We hebben wat screenshots uit de video geknipt. Op de ene foto zie je iets met tentakels en op de tweede foto zie je duidelijk drie skeletten. Weet jij welke Witcher-monsters dit zijn?

 

Plot van The Witcher seizoen 2 

We weten nog niet waar seizoen 2 precies over gaat, maar Lauren Hissrich bevestigde eerder al dat de… nou ja, ietwat verwarrende verhaalstructuur van seizoen 1 de prullenbak in gaat. Geen 38 verschillende tijdsperiodes meer, maar slechts een aantal flashbacks en verder gewoon een doorlopend verhaal dat zich afspeelt in dezelfde tijdsperiode.

We vermoeden dat seizoen 2 direct begint vlak na de finale van seizoen 1: met Geralt die zijn Child of Surprise Ciri eindelijk heeft gevonden en een gebroken Yennefer die zowat al haar krachten losliet tijdens de allesverwoestende Battle of Sodden Hill. De eerste foto's die Netflix gepubliceerd heeft van Anya Chalotra als Yennefer in The Witcher seizoen 2, bewijzen dat we weleens gelijk kunnen hebben.

 

Terugkerende castleden

Netflix’ bekendmaking van The Witcher seizoen 2 ging gepaard met de aankondiging dat Henry Cavill (Geralt), Anya Chalotra (Yennefer) en Freya Allan (Ciri) terugkomen. Van andere grote spelers uit seizoen 1, bijvoorbeeld Joey Batey (Jaskier), weten we dat ze gelukkig óók terugkeren. Het gaat dan ook nog om MyAnna Buring als Tissaia, Tom Canton als Filavandrel, Lilly Cooper als Murta, Jeremy Crawford als Yarpin Zigrin, Eamon Farren als Cahir, Mahesh Jadu als Vilgefortz, Terence Maynard als Artorius, Lars Mikkelson als Stregobor, Mimi Ndiweni als Fringilla Vigo, Royce Pierreson als Istredd, Wilson Radjou-Pujalte als Dara, Anna Shaffer als Triss Merigold én, tot slot, Therica Wilson Read als Sabrina.

 

Nieuwe gezichten

Nieuwe acteurs zijn ook al aangekondigd. Zo kruipt Killing Eve-ster Kim Bodnia in de huid van Geralts mentor en meester-Witcher Vesemir. Alle andere nieuwe spelers zie je hieronder. Kristofer Hivju is wel een opvallende naam; die ken je natuurlijk als Tormund uit Game of Thrones.

Helaas maakte Thue Ersted Rasmussen in september bekend dat hij toch niet Eskel speelt in The Witcher seizoen 2. Het coronavirus bleef de opnames doorschuiven naar later dit jaar en daardoor kwam een ander project van Rasmussen in het gedrang. Hij moest noodgedwongen de rol toch afslaan. Nu speelt Basil Eidenbenz de collega-Witcher die Geralt tegenkomt tijdens seizoen 2.

Wist je dat hetzelfde Netflix-team ook werkt aan een spin-off miniserie van The Witcher? The Witcher: Blood Origin gaat het heten en er is meer: er komt nog een The Witcher animatiefilm aan! Lees hier alles over deze andere projecten.

The Witcher ontvangst en reacties van fans

Waarom is deze serie eigenlijk zo’n succes? Dat zal ‘m voor een groot deel zitten in herkenning die boeken- én game-fans voelden bij de show. Alleen al het feit dat je Geralt nu al zwaardvechtend op je scherm kan zien – zónder dat je ‘m zelf hoeft te besturen – is hartstikke speciaal. En qua sfeer, setting, mythologie, gevechten én personages zat het gewoon retestrak in elkaar. Een fantasy-serie die nog jáááren meekan en wellicht de nieuwe Game of Thrones wordt. We kijken enorm uit naar de toekomst van deze show. En we zijn niet alleen.

 

The Witcher seizoen 2 geruchten en speculatie

We eindigen met speculatie! Het is natuurlijk altijd leuk om een béétje te voorspellen waar het heengaat met Geralt, Yennefer en Ciri. Dat is alleen nogal moeilijk. Netflix en het Witcher-productieteam bewaken het plot van seizoen 2 strenger dan het recept voor Coca-Cola. We nemen toch even een schot voor de boeg. Want wtf is er aan de hand met die super-scream van Ciri? Waar haalde ze die vandaan en hoe sterk is ze écht?

Daarnaast willen we weten wat een Witcher nu een Witcher maakt. Mensen die de boeken niet lazen en de games niet speelden, zien ‘slechts’ excellente zwaardvechters met een beetje magic, maar daar willen we graag – héél graag – meer van weten. Komt vast goed nu we meer van Geralts soortgenoten gaan ontmoeten. Tot slot: Yennefers krachtuitspatting kan toch niet zonder gevolgen zijn? Haar bebloede ogen doen namelijk vermoeden dat ze mogelijk nooit meer de oude wordt… Oh ja, onze belangrijkste vraag: gaan Geralt en Yennefer hun supersexy affaire nieuw leven inblazen?

Article continues after the ad