Henry Cavill als Geralt of Rivia in The Witcher op Netflix

Eind vorig jaar sprongen fantasy-fans een gat in de lucht. Netflix dropte het eerste seizoen van The Witcher en sindsdien wachten we. Dat wachten gaat helaas nog wel even duren, maar hier is – bij wijze van voorpret – álles dat je moet weten over seizoen 2!

The Witcher seizoen 2 releasedate

Het coronavirus zorgt hoogstwaarschijnlijk ook voor vertraging bij The Witcher seizoen 2. Het filmen begon eerder dit jaar, maar na een aantal weken, dan hebben we het over midden maart, ging de productie op slot. Het goede nieuws: op 17 augustus gaan Henry Cavill (Geralt), Anya Chalotra (Yennefer) en Freya Allan (Ciri) weer naar Engeland om te filmen. Of de al eerder geplande releasedate van 2021 dan nog gehaald kan worden? Daar gaan we, optimistisch als we zijn, maar even vanuit (maar niets is zeker). 

 

Informatie over het nieuwe seizoen 

Zoals je misschien wel weet is The Witcher gebaseerd op de mega-populaire gelijknamige boekenreeks, waar ook al een grote game-franchise uit voortkwam. Seizoen 2 duikt nog verder in die diepe mythologie van met name de Witchers zélf. In seizoen 1 zagen we eigenlijk alleen Geralt, maar in de nieuwe afleveringen gaan we nog meer van deze bovennatuurlijke monsterjagers ontmoeten. “Door het contact met de andere monsterjagers kunnen we écht laten zien waar Geralt vandaan komt en wat zijn plek is in de organisatie én de wereld”, beloofde showrunner Lauren Hissrich eerder al.

Plot van The Witcher seizoen 2 

We weten nog niet waar seizoen 2 precies over gaat, maar Lauren Hissrich bevestigde eerder al dat de… nou ja, ietwat verwarrende verhaalstructuur van seizoen 1 de prullenbak in gaat. Geen 38 verschillende tijdsperiodes meer, maar slechts een aantal flashbacks en verder gewoon een doorlopend verhaal dat zich afspeelt in dezelfde tijdsperiode. We vermoeden dat we direct doorpakken met waar we gebleven waren na de finale van seizoen 1: met Geralt die zijn Child of Surprise Ciri eindelijk heeft gevonden en een gebroken Yennefer die zowat al haar krachten losliet tijdens de allesverwoestende Battle of Sodden Hill.

Terugkerende castleden

Netflix’ bekendmaking van seizoen 2 ging gepaard met de aankondiging dat Henry Cavill (Geralt), Anya Chalotra (Yennefer) en Freya Allan (Ciri) terugkomen. Van andere grote spelers uit seizoen 1, bijvoorbeeld Joey Batey (Jaskier), weten we dat ze gelukkig óók terugkeren. Het gaat dan ook nog om MyAnna Buring als Tissaia, Tom Canton als Filavandrel, Lilly Cooper als Murta, Jeremy Crawford als Yarpin Zigrin, Eamon Farren als Cahir, Mahesh Jadu als Vilgefortz, Terence Maynard als Artorius, Lars Mikkelson als Stregobor, Mimi Ndiweni als Fringilla Vigo, Royce Pierreson als Istredd, Wilson Radjou-Pujalte als Dara, Anna Shaffer als Triss Merigold én, tot slot, Therica Wilson Read als Sabrina.

Nieuwe gezichten

Nieuwe acteurs zijn ook al aangekondigd. Zo kruipt Killing Eve-ster Kim Bodnia in de huid van Geralts mentor en meester-Witcher Vesemir. Alle andere nieuwe spelers zie je hieronder. Kristofer Hivju is wel een opvallende naam; die ken je natuurlijk als Tormund uit Game of Thrones.

 

The Witcher ontvangs en reacties van fans

Waarom is deze serie eigenlijk zo’n succes? Dat zal ‘m voor een groot deel zitten in herkenning die boeken- én game-fans voelden bij de show. Alleen al het feit dat je Geralt nu al zwaardvechtend op je scherm kan zien – zónder dat je ‘m zelf hoeft te besturen – is hartstikke speciaal. En qua sfeer, setting, mythologie, gevechten én personages zat het gewoon retestrak in elkaar. Een fantasy-serie die nog jáááren meekan en wellicht de nieuwe Game of Thrones wordt. We kijken enorm uit naar de toekomst van deze show. En we zijn niet alleen.

 

The Witcher seizoen 2 geruchten en speculatie

We eindigen met speculatie! Het is natuurlijk altijd leuk om een béétje te voorspellen waar het heengaat met Geralt, Yennefer en Ciri. Dat is alleen nogal moeilijk. Netflix en het Witcher-productieteam bewaken het plot van seizoen 2 strenger dan het recept voor Coca-Cola. We nemen toch even een schot voor de boeg. Want wtf is er aan de hand met die super-scream van Ciri? Waar haalde ze die vandaan en hoe sterk is ze écht?

Daarnaast willen we weten wat een Witcher nu een Witcher maakt. Mensen die de boeken niet lazen en de games niet speelden, zien ‘slechts’ excellente zwaardvechters met een beetje magic, maar daar willen we graag – héél graag – meer van weten. Komt vast goed nu we meer van Geralts soortgenoten gaan ontmoeten. Tot slot: Yennefers krachtuitspatting kan toch niet zonder gevolgen zijn? Haar bebloede ogen doen namelijk vermoeden dat ze mogelijk nooit meer de oude wordt… Oh ja, onze belangrijkste vraag: gaan Geralt en Yennefer hun supersexy affaire nieuw leven inblazen?

Article continues after the ad