Kijk je al uit naar het nieuwe seizoen van The Walking Dead? Hieronder lees je alles dat je moet weten over seizoen 11 van TWD!

The Walking Dead seizoen 11 releasedate

Dat The Walking Dead een elfde seizoen krijgt, is al een poosje zeker. Wanneer de nieuwe afleveringen te zien zullen zijn, is echter nog niet bekend. Alle eerdere seizoenen gingen rond Halloween in première, maar daar rekenen we dit jaar niet op. De opnames zijn vanwege de coronacrisis namelijk nog niet eens begonnen! En mogelijk duurt het ook nog wel even voordat de boel hervat wordt. Er zullen namelijk nogal wat aanpassingen nodig zijn, bijvoorbeeld wat betreft het aantal mensen dat gelijktijdig op de set aanwezig mag zijn… En wanneer het om een horde schuifelende zombies gaat, brengt dat wat logistieke problemen met zich mee!

Voordat we ons mogen opmaken voor TWD seizoen 11 hebben we echter eerst sowieso nog de finale van seizoen 10 tegoed. Die laatste aflevering zou oorspronkelijk in april uitgezonden worden, maar die premièredatum werd voor onbepaalde tijd uitgesteld, uiteraard ook weer vanwege het coronavirus. 

Maar er is ook goed nieuws over The Walking Dead seizoen 11 want er zijn dingen in beweging!  Zo lezen we op ComicBook bijvoorbeeld dat de scriptschrijvers alweer (vanuit huis) zijn begonnen. Yes!

Article continues after the ad

The Walking Dead, spin-off, World Beyond

 

Informatie over het nieuwe seizoen

De details over TWD seizoen 11 zijn nog schaars. De makers hebben echter al wel een klein tipje van de sluier opgelicht! Zij hebben namelijk een oude bekende van stal gehaald: Lauren Cohan, oftewel: Maggie Rhee! Aangezien zij een van de publiekslievelingen was, waren kijkers behoorlijk teleurgesteld door haar stille vertrek. De verwachting is dat Maggie weer een prominente rol in The Walking Dead seizoen 11 krijgt.

 

Plot van The Walking Dead seizoen 11

Spoiler Alert: heb je seizoen 10 nog niet gekeken, scroll dan vooral verder naar het volgende kopje!

Aangezien seizoen 10 van The Walking Dead dus nog officieel afgesloten moet worden, durven we nog niet met zekerheid te zeggen welke richting seizoen 11 opgaat. Wel verwachten we meer te zien van de relatie tussen Negan en Daryl. Uiteraard is Daryl behoorlijk sceptisch over de intenties van Negan, die meerdere survivors vermoord heeft. Negan heeft echter ook goede dingen voor hen gedaan, zoals het doden van Alpha... En dan is er natuurlijk nog die horde zombies die Beta op de survivors heeft afgestuurd! Hoe zij daarmee omgaan – en wie het allemaal zullen overleven! – is nog niet bekend.

 

Terugkerende castleden en nieuwe gezichten

Wie gaat de finale van seizoen 10 overleven? De laatste aflevering brengt volgens de makers mogelijk weer flink wat sterfgevallen met zich mee… Het zou in ieder geval niet de eerste keer zijn dat ons een bloedbad te wachten staat! Wel weten we zeker dat er in ieder geval een oud castlid terugkeert: Maggie. Ook durven we ons hand er wel voor in het vuur te steken dat The Walking Dead nog geen afscheid neemt van oudgedienden als Daryl, Negan en Carol. die keren gewoon terug in TWD seizoen 11.

Daryl en Carol in The Walking Dead

 

The Walking Dead receptie en reacties van fans

Met een gloednieuwe spin-off om de hoek en een Rick Grimes-filmtrilogie in zicht, zit er blijkbaar nog genoeg leven in de zombie-franchise! Ook de main-serie zelf is na een flinke dip in de kwaliteit weer opgekrabbeld, ook al laten de kijkcijfers (mede dankzij Negan…) nog steeds te wensen over. Zeker na seizoen 8 lijken er een hoop mensen gestopt te zijn met kijken. Fans vonden de serie te soap-achtig worden en klaagden over een gebrek aan vernieuwing; het was simpelweg te veel van hetzelfde! Wij hopen dan ook dat de makers voor The Walking Dead seizoen 11 een voorbeeld nemen aan dit toplijstje, waarin wij de beste afleveringen ooit doornemen!

P.S. Toch toe aan wat vernieuwing? Wij zetten eerder al eens de beste zombieseries, die niet The Walking Dead zijn voor je op een rijtje.

 

The Walking Dead seizoen 11 geruchten en speculatie

De makers van The Walking Dead houden altijd veel geheim over het nieuwe seizoen, maar er zijn al een paar sappige geruchten over seizoen 11 waar we onze tanden graag inzetten! Zo gaan fans al los met de speculaties over de finale van seizoen 10. Veel mensen denken dat deze op 26 juli uitgezonden zal worden. Ook horen we steeds vaker over een Marvel-achtige crossover met Fear The Walking Dead. Beide geruchten lijken voor nu wishful thinking... Mocht er echter een officiële bevestiging volgen dan lees je dat meteen op Superguide!