jim van der zee the voice of holland winnaar seizoen 8 2018

Trouwe The Voice of Holland-kijkers kunnen zich ongetwijfeld nog herinneren hoe Jim van der Zee drie jaar geleden tot winnaar van de talentenshow gekroond werd. Al vanaf zijn spectaculaire auditie waren de coaches lovend. Toch hebben we al heel lang niets meer van Jim gehoord…

"Ik kreeg er een hekel aan”

In een interview met het AD vertelt de Jim van der Zee hoe het nu met hem is. Na de “achtbaan” van The Voice kreeg de zanger eigenlijk pas tijdens de coronacrisis de tijd om uit te zoeken wat hij wil: “Ik besefte al snel dat dit de pauze was die ik nodig had, maar niet kon vinden. Ik werd al langere tijd ongelukkig van muziek maken en had geen zin meer in optredens. (…) Nu besef ik waarom ik zo ongelukkig werd; ik stond niet achter wat ik deed.” Het waren vooral de theatershows die hem opbraken: “Ik heb meer dan honderd shows gedaan en ze waren allemaal hetzelfde. Als je het dan zelf niet meer tof vindt, ga je er al snel aan onderdoor. Ik kreeg er een hekel aan.”

 

Article continues after the ad

 

Voice-winnaar werkt als pakketbezorger

“Om in deze tijd geld te verdienen heb ik nu verschillende baantjes. Ik ben pakketbezorger op de fiets en klus hier en daar wat bij,” aldus Jim. Dat betekent echter niet dat we op muzikaal vlak nooit meer wat van de Voice-winnaar zullen horen! Hij weet namelijk inmiddels ook wat hij wél wil: “Ik wil met mijn muziek een betere wereld creëren, en een soort ‘protestsongs’ schrijven met een heldere boodschap over het milieu, racisme en seksisme. (…) Als het muziek maken weer goed voelt, wil ik het podium weer op. Maar alleen als ik iets heb om te laten horen. Anders ga ik weer zingen omdat andere mensen dat leuk vinden. En zo maakte ik mezelf kapot.”

Hoe is het nu met deze The Voice-winnaars?

Benieuwd naar de andere oud-winnaars van The Voice of Holland? We zochten eerder al eens voor je uit hoe het met hen is! Ook leuk: dit zijn de 13 beste momenten van The Voice Senior ooit. Ten slotte dan nog deze lijst met de huidige kandidaten. Wie van hen wordt dit jaar uitgeroepen tot winnaar van de talentenjacht?

The Voice of Holland is elke vrijdag om 20:00 uur te zien op RTL 4.