Hij veroverde Nederland met zijn rauwe jazzstem in The Voice Senior: de Amerikaanse muzikant Steve Yocum. The Voice of Holland maakte vandaag bekend dat de finalist van de populaire talentenjacht is overleden.

Yocum werkte jarenlang in New Orleans als jazztrombonist, maar verhuisde naar het Brabantse Ulvenhout toen hij zijn vrouw Lucienne ontmoette. In de ‘blind auditions’ maakte Steve na twee seconden al een verpletterende indruk, met zijn cover van You’ve Got a Friend in Me.

In de knock-out-fase léék Yocum zelfs één van de favorieten, nadat hij What a Wonderful World van Louis Armstrong speelde én zong.

Article continues after the ad

Steve Yocum haalde vorig jaar de finale van The Voice Senior, waarin hij het aflegde tegen Ruud Hermans. Niet dat het aan zijn uitvoeringen van Hello Dolly en I Wanna be like You (bekend van Jungle Book) lag!

 

Het Instagram-account van The Voice of Holland maakte vandaag bekend dat Steve op vrijdag 5 september is overleden, aan leukemie. De jazzzanger werd 69 jaar oud.

Onder het bericht leven verschillende TVOH-kopstukken en andere BN’ers mee. Onder anderen Chantal Janzen, Ilse DeLange en Maan de Steenwinkel laten hartjes achter voor de populaire The Voice-zanger.

The Voice Senior

Het nieuwe seizoen van The Voice Senior ging onlangs van start, en kent inmiddels al een paar opmerkelijke ontwikkelingen. Imca Marina deed mee (mét een joekel van een keelontsteking!) én de finale van de talentenjacht ligt mogelijk al op straat.