Anouk in The Voice of Holland

Het knetterde flink in de The Voice of Holland-aflevering van vanavond! Zangeres Brenda haalde het bloed onder Anouks nagels vandaan en toen collega-coach Jan Smit er iets van zei, moest ook hij het ontgelden.

Article continues after the ad

We wisten al dat Anouk ergens dit seizoen "hou je bek" zou zeggen tegen Jan Smit en vanavond was het dus zover. Nu weten we ook de context: Jan wilde het opnemen voor zangeres Brenda, die uiteindelijk in zijn team belandde. Anouk zat zich enorm te ergeren aan haar optreden en vond Brenda als persoon ook... niet zo fijn. 

Anouk vs. Brenda

Anouk vond Brenda technisch goed, maar vond haar vermoeiend om naar te luisteren. Toen de kandidate haar tijd nam om na te denken - er hadden tenslotte drie coaches wél gedraaid - begon Anouk zich op te vreten vanuit haar corona-proof-hok. Ze pufte een aantal keer en vond het allemaal véél te lang duren. Op een gegeven moment greep ze in. "Jeetje, je praat echt veel te veel. Je praat zó veel." "Sorry", zei Brenda, "ik ben bijna klaar". Anouk: "godzijdank dat je bijna klaar bent." En toen moest Jan nog komen...

Anouk vs. Jan

Jan vond dit echt niet kunnen. "Nou, Anouk, doe niet zo flauw." Ze vond het zelf allesbehalve flauw. "Het is echt gewoon too much." Maar Jan was nog niet klaar. "We praten toch ook niet door jou heen?" Ai... dát had 'ie beter niet kunnen zeggen. Anouk is er he-le-maal klaar mee. "Hou je bek, Jan! Gast... het is gewoon vermoeiend dit, gewoon. C'mon man, maak een keuze!" En dat deed Brenda: ze zit nu in team Jan.

Keiharde kritiek

Even terug naar Anouks inhoudelijke kritiek. Voordat de bom barstte. Ze vond dat Brenda technisch goed kon zingen, maar ze propte er veel te veel technieken in, aldus de snoeiharde, maar goudeerlijke coach. "Ik vond het heel vermoeiend klinken allemaal. En dan kun je technisch nog wel zo veel in huis hebben, maar het deed me geen ene bal. En dan sla je de plank flink mis." Als Brenda een poging waagt om er tussen te komen ("maar, begrijp je het wel vanuit...") slaat Anouk weer terug: "nee, ik begrijp er helemaal geen flikker van!".

Lachgas in je hok

Ze heeft gewoon "de verkeerde keuze gemaakt", zo gaat Anouk nog even verder. En ze moest niet "alle 40 technieken in 1 nummer pleuren". Auw. Gelukkig is er altijd nog Ali B die het allemaal luchtiger kan maken. "Nou jongens... topseizoen!" Hij denkt te weten waarom Anouk zo losging. "Je zit gewoon te lang in je hok. Kan iemand wat lachgas in dat hok spuiten daar, alsjeblieft?"

Hopelijk heeft Brenda er nog steeds zoveel zin in als vooraf:


Brenda en Anouk zijn nog niet van elkaar af... Ze is door en keert uiteraard terug in The Battles!