dany dani van velthoven the voice of holland

In maart van dit jaar wist Dany The Voice of Holland te winnen. De wereld lag aan zijn voeten! Twee maanden later sloeg het noodlot echter genadeloos toe: zijn geliefde, Azad, overleed. Dany vertelt hoe het nu met hem gaat.

‘Trauma aan het verwerken’

Twee maanden nadat Dany (Dani van Velthoven) The Voice of Holland wist te winnen, volgde “de donkstere dag van zijn leven”… Zijn vriend Azad beroofde zichzelf van het leven. Dany was daarna in shock, zo vertelt hij RTL Boulevard: “De eerste twee weken was ik alleen maar trauma aan het verwerken. (…) Nu, een paar maanden verder, is er geen trauma meer, maar ben ik nog wel aan het rouwen. Maar gelukkig kan ik rouwen en lachen, rouwen en optreden, rouwen en eten; je kan alles doen terwijl je rouwt. Het is iets dat je in je achterhoofd en in je hart doet.

Anouk stuurt Dany naar psycholoog

Verslaggever Aran Bade vertelt dat Anouk een grote steun is geweest voor Dany. “Daarmee laat Anouk zien dat ze echt een coach is, óók na de opnames van The Voice of Holland. Dany heeft contact opgenomen en gevraagd of ze hem wilde helpen. Ze heeft toen gelijk een psycholoog aangeboden en dat ook betaalt. (…) Dany is daar ontzettend dankbaar voor en dat siert Anouk ook echt.”

Article continues after the ad

Na een zware en moeilijke tijd weet Dany zijn verdriet inmiddels om te zetten in muziek. Hij heeft een nieuw nummer uitgebracht, Fragile. Het nummer gaat over mentale gezondheid. Na de dood van Azad wist Dani het zeker: “Dit nummer gaan we doen.

Denk je aan zelfdoding en zoek je hulp? Bel 113 of 0800-0113.

 

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.