Fotograaf
William Rutten
Coaches The Voice of Holland

The Voice of Holland 2020/2021 zit weer bomvol nieuwe potentiële megasterren. In de uitzendingen op RTL 4 volgen ze elkaar in rap tempo op dus hierbij even een handige recap. Wie doen er ook alweer mee, wat doen ze als ze niet zingen én voor welke coach kozen ze?

Deze lijst krijgt elke week een update!

Team Waylon

Sem Rozendaal (17)

Sem springt er echt uit met zijn grote bos haar en bijzondere kledingstijl! Hij blijft niet onopgemerkt in het dorp waar hij woont met zijn ouders: ’s Gravenmoer, volgens Sem “een dorp met drie honden en een kip”. Sem zit in het zesde jaar van het vwo en weet nog niet precies wat hij daarna wil doen.

Hij houdt van country en blues, maar is ook niet vies van een beetje rock & roll. Extra bijzonder: hij begeleidt zichzelf op gitaar. Niet gek dat hij uiteindelijk dus koos voor... Waylon!


Karlijn de Vries (38)

Karlijn is een zelfbenoemd laatbloeier. Ze treedt al jaren op en is fulltime bezig met muziek. Op een gegeven moment ging ze alleen iets te hard en belandde ze in een burn-out.

Inmiddels voelt ze zich weer helemaal de oude en hoopt ze op die langverwachte doorbraak. Waylon draaide als enige coach om voor Karlijn en ze gaan nu samen keihard vlammen.

 

Channah Hewitt (26)

Voor Channah is de showbizz niet iets nieuws. Op haar vijfde stond ze al voor het eerst in een kindermusical: De 101 Dalmatiërs. Zingen en dansen is helemaal haar ding. Ze begon dan ook aan de musicalopleiding bij Lucia Marthas, maar door een blessure kon ze niet meer dansen. Gelukkig zette ze ondertussen gewoon door met zingen! Het leverde haar een plekje op in team Waylon.


Michelle Splietelhof (38)

Michelle speelde in musicals als Cats, Les Misérables en Zorro. Muziek is echt haar passie, maar intussen heeft ze een nog grotere liefde gekregen: haar dochter. Muziek kwam op een lager pitje te staan, maar mede door de steun van haar dochter heeft ze besloten de spotlights weer op te zoeken! Tot groot genoegen van Waylon, die haar coach mag zijn.


Sezina Kelsey (16)

Hè, oude bekende! Twee jaar geleden stond Sezina in de Voice Kids-finale en nu keert ze terug voor keiharde revanche. Sezina zit op het vwo en naast muziek houdt ze enorm van tennissen. Als ze haar diploma heeft gehaald wil ze gaan zingen, maar mocht dit niet lukken dan wil ze piloot of luchtverkeersleider worden… De afgelopen jaren deed ze veel podiumervaring op en samen met coach Waylon hoopt ze nu de concurrentie in te maken.


Team Ali B

Nienke Fitters (24)

Nienke heeft een grote muzikale droom. Het liefst wil ze een eigen theatertour vol powerballads. In het dagelijks leven is ze KLM-stewardess en als ze niet aan het bijkomen is van jetlags borrelt ze er graag op los met vriendinnen en spendeert ze tijd met haar familie.


Samen met coach Ali jaagt ze nu haar Voice-droom na. Op Insta kun je ondertussen ook genieten van haar loepzuivere covers, zoals deze Adele-parel.

 

Emmy el Sayed

Als zesjarig meisje stond Emmy al voor de televisie mee te zingen met High School Musical. Herkenbaar! Ze wil Nederland iets unieks geven met haar 'slow-R&B-sound', maar is ook zeker niet bang om wat te rappen tussendoor. Ze koos voor team Ali B.

 

Naomi Faerber

De Surinaamse Naomi is geboren en opgegroeid in Paramaribo, waar ze al een soort celeb is en haast niet meer normaal over straat kan zonder herkend te worden. Haar zesjarige zoontje Saninhio Prince woont nog bij haar moeder in Suriname, maar Naomi is naar Nederland gekomen om zich vol te richten op haar muziek. Samen met coach Ali B gaat ze de strijd aan.


Team Jan Smit

Jasper Wever (28)

Jasper doet iets wat veel Nederlanders zullen herkennen: met een fles shampoo in z’n hand zingt hij graag liedjes van Adele. Het enige verschil: hij kan het wél écht goed. Deze family man tovert elke dag een nieuw gerecht op tafel voor zijn vrouw en twee kids. Hij is dol op koken!

In het dagelijks leven is Jasper opticien, maar stiekem droomt hij van een muzikale carrière! Jan had wel oog voor Jesper (pun intended) en wist hem binnen te hengelen.


René Jonker (53)

René lijkt een stoere rocker, maar heeft ook een softy-kant hoor. Hij houdt van de muziek van Jacques Brel, Ramses Shaffy en Tom Waits. Mannen die het leven kennen en het met een doorleefde stem bezingen. Zo ziet René zichzelf ook.


Dat hij mee zou doen aan The Voice had hij echt nooit kunnen bedenken, zo gaf hij aan. In het dagelijks leven doet René best veel dingen. Freelance theatermaker, scheepskok én huisschilder. Hij had de keuze uit Ali en Jan en koos uiteindelijk voor de expertise van Jan. 

 

Team Anouk

Hanin al Kadamani (18)

Hanin - inmiddels 18, tijdens The Voice nog 17 - is geboren in Syrië en vluchtte samen met haar gezin in 2017 naar Nederland. Ze is hier dus net drie jaar en spreekt nu al een verbazingwekkend woordje Nederlands. Naast zingen heeft Hanin nog een aantal andere hobby’s. Zo houdt ze van dansen, volleyballen, basketballen en tekent ze graag in Kawaii-stijl.

Hanin had de coaches voor het uitkiezen. Uiteindelijk hakte ze de knoop door: Anouk!


Lucas van Roekel (19)

Hè, die kennen we nog! Lucas won The Voice Kids in 2015 en hier kun je lezen wat hij in de tussentijd zoal deed. Ook wel leuk om even een throwback te doen. Dit was Lucas in The Voice Kids:

Nu is hij terug voor 'de grote mensen'-Voice en hij liet meteen al een magnifieke indruk achter.

Momenteel werkt Lucas nog in de bediening van de horecazaak van hem en zijn zus. Hij droomt er echter van om geen brood meer te serveren, maar het... te verdienen met het maken van muziek! Uiteraard wilde elke coach 'm binnenhengelen, maar hij gaf Anouk de eer.

 

Wibrand Brontsema

In het dagelijks leven is Wibrand jongerenwerker en studeert hij Social Work in Leeuwarden. Zijn liefde voor zingen is ontstaan in zijn studententijd, hij sloot zich aan bij een coverband en nu wil hij niets liever dan muziek maken. Denk je nu: huh, die heb ik al eens eerder gezien, dan klopt dat. Hij deed vorig seizoen mee, maar toen draaide er niemand om. Nu zéker wel. Wibrand zit bij team Anouk.


Syldiane Asaiti

Syldiane woont samen met haar tweejarige dochtertje in Rotterdam. Naast het moederschap houdt Syldiane zich veel bezig met vrijwilligerswerk in een opvangcentrum. Hier organiseert ze Open Mic avonden voor jongeren. Anouk draaide om voor Syldiane. Hoe ver gaat ze het schoppen?


The Voice of Holland is elke vrijdag om 20:00 uur te zien op RTL 4.

Article continues after the ad