Lucas The Voice of Holland TVOH team Anouk

Lucas van Roekel haalde vrijdagavond niet genoeg stemmen om de finale van The Voice of Holland te halen. Hij werd in de halve finale naar huis gestuurd, maar heeft daar vrede mee: “Ik ben er eigenlijk helemaal oké mee.”

Had Lucas geen gun-factor?

Vrijdagavond vond de halve finale van The Voice of Holland plaats. Een van de kandidaten die vlak voor de finale afviel, was – tot ieders grote verbazing – Lucas van Roekel! Hij vindt het (via AD) lastig om in te schatten waarom juist hij het veld moest ruimen, maar doet toch een voorzichtige gok: “Waarschijnlijk hadden anderen iets meer de gun-factor. Het is wellicht leuker om de groei van iemand te zien. Er is wel iets van Jasper te zeggen, maar die groeit elke week, wordt steeds zekerder.” Wij zouden ons kunnen voorstellen dat het enorm zuur is om in de halve finale te sneuvelen. Lucas heeft dat gelukkig minder: “Ik ben er eigenlijk helemaal oké mee. Het ging gisteren hartstikke goed. Het zag er goed uit. Dan is het ook niet erg om af te vallen.”

“Ik kan altijd Anouk bellen of appen"

Lucas stond een dag na zijn uitschakeling in The Voice alweer in de broodjeszaak van zijn zus. En die afleiding lijkt hij goed te kunnen gebruiken: ”Ik wil me er niet te veel mee bezig houden, of het wel of niet terecht is, dan ga ik mezelf opeten. Ik ben ook wel blij dat het achter de rug is, want het zijn heel hectische dagen.” Wat Lucas in de toekomst gaat doen, weet hij nog niet zeker. Hij hoopt echter op een carrière in de muziek, eventueel met hulp van zijn immer controversiële coach: “Ik kan altijd Anouk bellen of appen, die wil wel tips geven.” Op tv hoeft hij echter niet meer zo nodig: “Ik wil muziek maken op mijn manier en mijn tempo. Op tv gaat dat niet, want je moet met veel mensen rekening houden. Ik wil niet luisteren naar andere mensen die mij vertellen hoe het moet.”

Article continues after the ad

En dan ten slotte nog een voorspelling voor de winnaar van The Voice! Lucas hoopt dat fanfavoriet Dani wint: “Heel eerlijk, die is nu echt de beste van de finalisten.”

De finale van TVOH is komende vrijdag om 20:00 uur te zien op RTL 4.

Luister ook onze podcast Bankplakkers met kijktips en het laatste nieuws: