Dax, The Voice Kids, Winnaar 2020

De 15-jarige Dax won vrijdagavond de spannende finale van The Voice Kids 2020. RTL Boulevard ging bij hem langs om terug te blikken op de finale, maar stiekem ook om alvast vooruit te kijken naar zijn toekomst.

Article continues after the ad

Het was vanwege de coronamaatregelen een iets andere finale dan normaal, maar daar kijkt rocker Dax niet negatief op terug. "In de finale staan is sowieso al heel tof. De interactie met het publiek miste nu en dat was jammer, maar het was even leuk om te doen", vertelt hij aan voormalig deelneemster van The Voice of Holland Samantha Steenwijk.

Studiebeurs en optredens

Dax ontving natuurlijk niet alleen de titel en een bokaal, maar ook een studiebeurs ter waarde van 25.000 euro. Hij weet al precies waar hij die aan gaat besteden. "Het liefst doe ik de Herman Brood Academie of de Rockacademie." Voordat dat echter zover is, hoopt hij nog wel wat optredens hier en daar te kunnen doen eventueel met zijn coach Sanne Hans. "We hebben na de uitzending nog gepraat en toen heeft ze nog gezegd: ik wil je heel graag meenemen als ik de clubtours weer kan doen." Die afspraak heeft hij dus alvast in zijn zak zitten! Beluister hieronder het hele interview terug.

Nieuw seizoen

The Voice Kids mag nu dan na weken eindelijk voorbij zijn (waar vooral Jamai heel blij mee is), maar er is ook goed nieuws voor de fans: volgend jaar komt er gewoon weer een nieuw seizoen met Ali B, Ilse DeLange en Sanne Hans op die rode stoelen. Wie de vierde coach wordt, is nog niet bekend.