Jan Smit en Dim in The Voice

Gordon vindt Jan Smit niet echt een 'toevoeging' als The Voice of Holland-coach en na gisteren kunnen meer kijkers zich daarin vinden, zo lijkt het als we de reacties lezen. Waar zit de ophef? Nou, velen vinden het Jans eigen schuld dat zijn pupil Dim gisterenavond uit de competitie vloog.

Article continues after the ad

Het ging uiteindelijk tussen Nienke en Dim. Die kregen de minste stemmen van de Voice-kijkers. En dus... mochten de coaches kiezen! Uiteraard gingen de coaches, Ali en Jan, voor hun eigen kandidaten. Toen Anouk aangaf dat haar voorkeur naar Nienke ging, sloot Waylon zich daarbij aan. Bye bye Dim... Maar, zo sneren kijkers, dan had Jan maar een 'beter' nummer moeten kiezen.

The Voice-kijkers vs. Jan Smit

Het is het eerste Voice-seizoen voor coach Jan Smit en hij valt al enorm op. Is het niet door zijn ultieme underdog-kandidaat Jasper, dan wel door die, euh, 'bijzondere' chemie met Anouk. Ook zijn songkeuze blijft niet onopgemerkt. Zo maakten veel kijkers (en Anouk) vorige week al duidelijk dat het nummer dat Jan voor Dim koos niet helemaal uit de verf kwam. Nu stroomden er weer veel reacties binnen op Jans songkeuze. Hij ging voor 'Hold On' van Alain Clark.


Reacties TVOH-kijkers

Kijkers toverden hun galbak tevoorschijn en kieperden 'm leeg op Twitter. "Weer zo'n vreemde nummerkeuze van Jan...", klinkt het. "Dim is met een ander lied vast veel beter, wat een beroerde keuze." En ook: "Jan moet maar geen coach meer zijn volgend jaar, steeds weer de verkeerde nummers voor zijn kandidaten".


Al zien sommige mensen ook een heus complot in Anouks keuze voor Nienke. Ze zou het alleen doen om Jan te bashen! Yeah right.


The Voice of Holland is elke vrijdag om 20:00 uur te zien op RTL 4. Bekijk hier welke kandidaten nog meedoen.


Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws: