Brenda Bee

Brenda Bee zal haar The Voice of Holland-auditie niet snel vergeten. Een hevig geïrriteerde Anouk gaf haar de volle laag. Hoe kijkt Brenda terug op deze snoeiharde sneren die zelfs voor Anouks doen best wel pittig waren?

Article continues after the ad

De Stentor kreeg Brenda - die uiteindelijk voor coach Jan Smit koos - te pakken. "Ik moet zeggen dat ik het niet eens heel heftig heb ervaren op dat moment. Als ik het nu terugzie, denk ik: oh ja, dat was inderdaad wel pittig", zegt ze tegen de krant.

'Kwestie van smaak'

Brenda houdt het, in tegenstelling tot Anouk, wel netjes. "Je weet dat op het moment dat je daar gaat staan er van alles op je af kan komen. Dat Anouk niet enthousiast was, is haar goed recht. Het is een kwestie van smaak." 'Niet enthousiast' is overigens een understatement. Anouk gaf Brenda de volle laag en vond ook nog eens dat ze teveel aan het woord was. "Jeetje, je praat echt veel te veel. Je praat zó veel." En ook: "Godzijdank dat je bijna klaar bent."

Anouk in The Voice of Holland

Kritiek van Anouk

We zouden door alle sneren en onvriendelijke uitspraken van Anouk - die het ook nog eens aan de stok kreeg met Jan Smit - bijna vergeten dat ze ook nog inhoudelijk kritiek had. Anouk vond dat Brenda veel te veel technieken in één nummer "pleurde" en dat het daardoor "vermoeiend" was. Daar kan Brenda zich in vinden. "Als ik de hele avond een concert sta te doen ga ik niet alles in één minuut knallen. Dat verdeel je mooi over de avond. Maar ik kreeg maar één minuut, dan ga ik die minuut vol benutten. Het is haar mening. Daar heb ik geen problemen mee. Ik was blij dat de mannen wel enthousiast waren."

Coach Jan

Jan Smit nam het voor Brenda op en moest dat bekopen met een "hou je bek, Jan!" van Anouk. Brenda koos uiteindelijk ook voor Jan en niet voor Waylon of Ali. Waarom? "Hij is de nieuwste coach. Het kan een leuk onderdeel zijn dat hij daar met heel veel frisse energie begint. Ik ben ook veel Nederlandstalig aan het schrijven. En het leek mij een sympathieke kerel."

The Voice of Holland is elke vrijdag om 20:00 uur te zien op RTL 4.