De strijd tussen SBS en RTL is nog in volle gang, maar nu heeft RTL ook een succes geboekt. De zender blijft de komende drie jaar The Voice (en alle spin-offs) uitzenden.

John de Mol gaf vorig jaar aan dat hij The Voice, dat hij mede bedacht, graag naar SBS wilde halen. Een team van plusminus 52,34 advocaten was bezig om de mogelijkheden te onderzoeken. Ofwel waren ze er niet, of RTL heeft tóch genoeg betaald om The Voice voorlopig te behouden.

Omdat Wendy van Dijk wél, en The Voice níet, naar SBS gaat, blijft Martijn Krabbé The Voice presenteren. The Voice Senior bijt in augustus van dit jaar het spits af. Krabbé zal de show presenteren met Lieke van Lexmond. 
 

Article continues after the ad

Daarna volgt de ‘normale’ variant, zoals we die al sinds 2010 kennen. Omdat Wendy van Dijk ging wieberen, mag Chantal Janzen The Voice Of Holland met Martijn presenteren. Het nieuwe seizoen The Voice Kids, dat na The Voice van start gaat, wordt gehost door Krabbé en Jamai Loman.


 

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Love you!! @jamailoman

Een bericht gedeeld door Martijn Krabbé (@martijn_krabbe) op

 

The Voice Of Holland

The Voice blijft dus nog minstens drie seizoenen te zien op RTL. Daarnaast wil de zender werk maken van een Nederlandse The Masked Singer. Deze show komt uit Azië (via de VS) en gaat over gemaskerde ‘sterren’ die een zangwedstrijd aangaan. 

 

In het Westen kwamen we achter het bestaan van deze show door Ryan Reynolds, die de Koreaanse versie inzette om Deadpool 2 te promoten. Jawel, de werkelijkheid is soms vreemder dan fictie!

Foto: RTL/William Rutten