Op 24 januari is het alweer 30 jaar geleden dat Ted Bundy geëxecuteerd werd in een gevangenis in Florida. Om die reden komt Netflix met de nieuwe documentaireserie Conversations with a Killer: The Ted Bundy Tapes. De docu is geregisseerd door Academy Award-genomineerde documentairemaker Joe Berlinger.

Article continues after the ad

De documentaire laat opgenomen gesprekken zien met de charismatische seriemoordenaar, die verantwoordelijk is voor de moorden op meer dan 30 vrouwen. Bundy gebruikte vooral zijn knappe looks om het vertrouwen te winnen van zijn slachtoffers. Hij ontsnapte eind jaren zeventig twee keer uit de gevangenis, maar in 1988 werd hij voor de laatste keer opgepakt. Een jaar later volgde zijn executie. Bekijk hieronder de trailer.

Zac Efron als Bundy

Er komt dit jaar ook een film over de beruchte seriemoordenaar met Zac Efron in de hoofdrol. In de eerste foto die eind november gepubliceerd werd, zagen we de bizarre overeenkomsten tussen Efron en Bundy. De releasedatum voor de film Extremely Wicked, Shockingly Vile is nog niet bekend, maar hij gaat deze maand in première op het 2019 Sundance Film Festival.

Bekijk ook het lijstje met de 10 beste true crime-documentaires op Netflix.