Dwayne Johnson heeft zich wederom van zijn sympathiekste kant laten zien. De Grote Vriendelijke Reus had een leuke verrassing voor zijn vaste stand-in die altijd zijn stunts doet: terwijl deze waaghals nog herstellende was van een fikse blessure, verwelkomde Johnson hem met een gloednieuwe truck!

Article continues after the ad

Neven die hecht als broers zijn

Tanoai Reed is al sinds Johnsons eerste solo-film, The Scorpion King uit 2002, de vaste stunt-dubbelganger van The Rock. Volgens Dwayne zelf zijn de mannen hecht als broers, en in het echte leven zijn deze twee klerenkasten ook nog eens daadwerkelijk neven. Reed is voor The Rock al 17 jaar zijn rots in de branding, en dat verdiende wel eens wat extra aandacht.

Gebrokken botten en gescheurde pezen

“Gedurende mijn carrière heeft mijn stunt double (en neef) Tanoai Reed meerdere botten gebroken, pezen gescheurd en gewrichten verdraaid, allemaal met het doel om de wereld steeds de best mogelijke film te geven”, aldus de superster op zijn Instagram. Het moge duidelijk zijn: Reed gaat voor Johnson door het vuur, letterlijk als het moet. De hoogste tijd om deze durfal eens in het zonnetje te zetten dus: “Ik had deze truck op maat laten maken om hem te verrassen, terwijl hij dacht dat we een interview zouden doen over ons gezamenlijke carrières”.

Spiksplinternieuwe vette truck

Terwijl de brede neven voor de camera van CNN staan, rijdt de auto achter ze weg op een teken van Johnson. Vervolgens staat daar een supervet spiksplinternieuw bakbeest van een wagen, en midden in zijn speech draait Johnson ineens om en zegt hij: “Enjoy your new truck!” Dan pas ziet Reed zijn nieuwe ride! De stunt-double kan het niet geloven, en hij is duidelijk geëmotioneerd door het toffe gebaar van zijn wereldberoemde neef.

Ruggengraat van de filmindustrie

In zijn Instagram-post weidde Johnson nog wat verder uit over zijn waardering voor deze loyale neef die al tientallen films lang het zwaarste werk voor hem doet. “Niet alleen vertegenwoordigt Tanoai mijn familie en mijn carrière met onvoorwaardelijke toewijding en passie, hij is ook representatief voor alle stuntmannen van Hollywood die werkelijk de ruggengraat van onze industrie zijn”.