The Academy Awards, beter bekend als The Oscars, worden binnenkort uitgereikt! De 90ste editie vindt plaats in de nacht van 4 op 5 maart. Uiteraard brengen wij je de laatste nieuwtjes, scoops en informatie rondom de awardshow.

More content below the advertising

Alle genomineerden

Genreregisseur Guillermo Del Toro zal de afgelopen weken ongetwijfeld hard in z'n handjes hebben geknepen. Zijn film, The Shape of Water, maakt kans op maar liefst dertien Oscarnominaties. Dunkirk, van Christopher Nolan, harkte er acht binnen en Three Billboards Outside, van Martin McDonagh, zeven. De complete lijst met nominaties vind je op deze pagina

Waar kan ik het kijken?

Net 5 zendt in de nacht van 4 op 5 maart de Oscars live uit. De awardshow begint om 02:30 uur, dus pak een paar uurtjes slaap, zet een straffe bak koffie, doe je chillpants aan, trek een veel te grote zak chips open en get comfortable, want vóór 8 uur 's ochtends ga jij je bed niet in. Wij zijn je back-up die avond en twitteren alles live mee. Je volgt ons op @VeronicaMag.

De Host

Matt Damon mag z'n borst nat maken. Ondanks de Beste Film-faal van vorig jaar heeft ABC nog volledig vertrouwen in Jimmy Kimmel. Ook dit jaar gaat de komiek-slash-talkshowhost namelijk de presentatie verzorgen. Verwacht dus een hoop grappen, leuke sketches en harde burns aan het adres van Damon. Overigens wordt Kimmel nog steeds gekweld door die Beste Film-mislukking van vorig jaar.

Rode Loper

De rode loper begint anderhalf uur eerder, namelijk om 01:00 uur. De livestream is onder meer te volgen op de officiële website van The Academy

More content below the advertising
Klik op de playbutton hierboven en kijk mee!

De Academy Awards, beter bekend als Oscars®, worden op 26 februari voor de 89e keer uitgereikt. En guess what? Je kijkt de uitreiking live op Superguide.nl (27 februari van 02.30 tot 06.00 uur)! Zo kun je de grootste awardshow van het jaar lekker vanuit je bed volgen op je smartphone of tablet. Hier vind je de belangrijkste informatie en het laatste nieuws.

More content below the advertising

Kanshebbers Oscars® 2017

Op dinsdag 24 januari werden de nominaties voor de Academy Awards 2017 bekendgemaakt. La La Land, de musical met Ryan Gosling en Emma Stone in de hoofdrol, kreeg er maar liefst 14 en maakt daarmee kans op de meeste Oscars®.

De Oscars® met het meeste aanzien zijn die voor beste film, beste regisseur, beste acteur en beste actrice. Naast La La Land maken ook films als Moonlight (8 nominaties), Manchester by the Sea (6 nominaties), Fences, Arrival (8 nominaties), Lion (6 nominaties), Hacksaw Ridge (6 nominaties) en Hell or High Water kans om winnaars in deze categorieën te leveren. Bekijk hieronder een fraaie compilatie van de kanshebbers!

Een goede graadmeter voor de Oscar®-favorieten is altijd de uitreiking van de Golden Globes. De filmpers schonk dit jaar maar liefst zeven prijzen aan La La Land, wat aan de vele nominaties te zien dus ook de absolute topfavoriet is voor de Oscars®.

Academy Awards

De Academy Awards worden jaarlijks uitgereikt door de Academy of Motion Picture Arts and Sciences. De leden van deze erevereniging stemmen over de nominaties en winnaars. Het is al net zo onbekend wie de leden zijn als waarom de gouden beeldjes Oscars® worden genoemd. Hieronder een kort overzicht van de geschiedenis van de Oscars®.

Vorig jaar

De Oscaruitreiking van 2016 kende geen duidelijke winnaar. Mad Max: Fury Road won maar liefst zes Oscars®, maar enkel in de zogenaamde technische categorieën. De belangrijkste Oscars® werden verdeeld tussen Spotlight (beste film), The Revenant (beste acteur, regie) en Room (beste actrice). Een van de hoogtepunten was wel de langverwachte Oscar® voor Leonardo DiCaprio, die na zijn zesde nominatie (vijf als acteur en een als producer) eindelijk het podium op werd geroepen. Kijk hieronder nog eens naar de videocompilatie die wij vorig jaar maakten en lees hier het nieuwsbericht over de Oscar-winnaars van 2016.