Na The Vampire Diaries valt ook voor spin-off The Originals het doek. Het vijfde seizoen, dat vanaf maandag wordt opgenomen, zal het laatste zijn.

Article continues after the ad

No more Originals

The Originals is een serie van The CW en loopt sinds het laatste seizoen in Nederland tegelijk op Netflix. Producer Julie Plec werkte aan beide series en maakte vandaag bekend dat The Originals gaat stoppen. "We kondigden een jaar geleden het einde van The Vampire Diaries aan, dus het is wel zo passend om van dat jubileum gebruik te maken om vandaag dit nieuws te brengen", schrijft ze in een bericht dat ze op Twitter deelde.

"Het is tegelijk een vloek en een zegen om het einde van een serie te kunnen bepalen", gaat het bericht verder. "Veel shows krijgen niet zelf de keuze om te stoppen, maar worden beëindigd. (...) Het einde is altijd bitterzoet, maar ik ben blij dat het onze eigen keuze is (...) en ik wil de fans uitnodigen om deze laatste reis met ons te maken."

The Originals

The Originals draait om de vampierfamilie Mikaelson, bekend als de antagonisten uit het derde seizoen van The Vampire Diaries. De Mikaelsons keren in het eerste seizoen van The Originals na honderd jaar terug naar New Orleans, eeuwen daarvoor gesticht door Klaus. Zijn duivelse protegé Marcel zwaait nu de scepter over deze magische stad. Het is aan Klaus en zijn familie om Marcel te verdrijven en de macht te grijpen.

Komende week starten de opnames voor het vijfde en dus laatste seizoen, dat ook weer op Netflix te zien zal zijn.