The Old Guard staat eindelijk op Netflix, en als het aan regisseur Gina Prince-Bythewood ligt komen daar snel een paar films bij!

In The Old Guard is Charlize Theron de aanvoerder van een club onsterfelijke huurlingen, die wereldwijd opdrachten aannemen. Een boze farmaceut wil deze bijzondere mensen graag onderzoeken, en hun DNA gebruiken om rijke lui eeuwig te laten leven.

De leden van The Old Guard moeten vechten voor hun (eeuwige) leven, en onderling bakkeleien ze ook nogal: onsterfelijk is een zegen, maar tegelijkertijd ook wel érg vermoeiend. Iedereen om je heen sterft, en je doet zó veel trauma’s op dat het een wonder is dat Charlize en co. niet doorgedraaid zijn.

Article continues after the ad

Het einde van de film schrééuwt om een sequel, en als de actiefilm populair genoeg blijkt dan komt hij er zeker! Regisseur Gina Prince-Bythewood heeft al plannen voor een trilogie, samen met Greg Rucka: de bedenker van de comic waar de film op gebaseerd is. Dit zegt ze tegen de Amerikaanse website Refinery29.

The Old Guard-trilogie?

“Greg zag het verhaal meteen al voor zich als een trilogie, en de comics vórmen er al een. Ik weet waar het verhaal ongeveer heen gaat, en het is geweldig: ik hoop enorm dat het doorgaat. Als de kijkers het willen, dan zit er absoluut meer in.”

In het geval van The Old Guard staat de deur naar een sequel niet eens op een kier: het is een gapend gat dat wagenwijd openstaat! Het zou ons niet verbazen als de mogelijke sequel zéér snel aangekondigd wordt.