Fotograaf
William Rutten / RTL
The Masked Singer, jury

Fans van The Masked Singer hoeven zich komend tv-seizoen niet te vervelen. RTL rekt de show namelijk lekker op: van 6 afleveringen in het eerste seizoen en 8 in het tweede seizoen naar maar liefst 12 uitzendingen! 

Article continues after the ad

Dat verklapt Gerard Joling vandaag in De Telegraaf.

Best bekeken RTL-uitzending

De reden is natuurlijk duidelijk: The Masked Singer heeft zich de afgelopen twee jaar bewezen als 'het entertainmentprogramma' van het moment. De finale van de RTL-raadshow wist vorig jaar bijna 4 miljoen kijkers te trekken. Daarmee was het de best bekeken RTL-uitzending sinds de grote Idols-finale tussen rivalen Jim en Jamai.

Nieuw tv-seizoen

De zender hoopt dit succes nu drie maanden door te zetten. "Omdat het zo'n groot succes is, gaan we er twaalf van opnemen", onthult Gerard Joling vandaag in de krant. Hij kijkt er in ieder geval naar uit. "Er komt weer een mooi seizoen aan op RTL 4. Eind augustus zit ik in de jury van The Voice Senior. Als dat erop zit, zie je me weer bij The Masked Singer."

Toekomst van The Voice

Of dit ook betekent dat de reguliere editie van The Voice of Holland flink wordt ingekort, is nog de vraag. Normaal gesproken volgt de RTL-talentenjacht namelijk direct op The Masked Singer en loopt dan door tot ergens in maart. Met deze keuze keert The Voice of Holland dus pas in december terug. Wel zijn we zeker dat de show terugkeert, want Glennis Grace staat al in de startblokken.

Wanneer The Masked Singer begint, is nog niet helemaal duidelijk. Wij verwachten in september.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te beluisteren op Spotify en Apple Podcasts.