The Masked Singer Krokodil

The Masked Singer zit ook dit seizoen vol verrassende onthullingen, bizarre kostuums én warrige wijsheden van Loretta Schrijver. Wij helpen je ondertussen met raden, bijvoorbeeld bij de Krokodil. Dat moet wel déze bekende zangeres zijn! 

Benieuwd wie er in de andere kostuums zitten? 

- Deze cabaretier is waarschijnlijk De Vogelverschrikker
- Waarschijnlijk zit déze hele bekende zanger in het Cupido-pak
- Klik hier voor onze gok bij De Giraffe
- De identiteit van De Stier lijkt ook al bekend
Wie in Het Biggetje zit, is eigenlijk ook al zeker
- De Farao is zo goed als bekend
- Kijk hier voor onze suggesties bij De Haai

Of check hier onze ultieme Masked Singer-verdenkingslijst!

De Krokodil

Deze 'verleidelijke vleeseter', zoals Ruben Nicolai d'r noemde, mocht dit seizoen het spits afbijten, pun intended. En één ding was na een noot al duidelijk: dit is een professionele zangeres. We denken ook al 99,99% zeker te weten om wie het gaat.

Welke naam voert de boventoon?

Belle Perez, Romy Monteiro, Marlijn Weerdenburg, Emma Heesters; allemaal professionele zangeressen die kijkers wel in dit Kroko-kostuum zien zitten. Toch zetten wij al ons geld op Emma en dit is waarom.

Article continues after the ad

Alle hints op een rij

Show 1

De Krokodil gaf ons Belgische en Spaanse vibes, wat ook werd ondersteund door het hints-filmpje. Dan zou je natuurlijk meteen denken: Belle Perez! Geboren in België, heeft Spaanse roots. Maar goed, Emma Heesters past hier ook prima bij. Haar vlammend half-Spaanstalige duet met Rolf Sanchez uit Beste Zangers zijn we nog niet vergeten.

Ze zit momenteel (deels) in België, waar haar vriend Wesley Hoedt voetbalt. Dat brengt ons meteen bij een andere officiële hint: 'Hoed'. Die plakken we gewoon meteen op haar bae. Spreekt voor zich, toch?

Nóg meer bewijs nodig? Mag best hoor. Andere hints die de panelleden hadden geraden, naast 'Hoed', waren 'Hit' en 'Zuinig'. Die eerste is simpel: Emma zette al meerdere hits op haar naam - ook in België. 'Zuinig' kan slaan op haar Zeeuwse roots. Dat Zeeuwen zuunig zijn is natuurlijk een bekend vooroordeel. 


Show 2

De Krokodil vertelde dat ze fans over de hele wereld heeft, maar dat ze gewoon een nuchtere Nederlandse blijft. Ze lag op een bed waarover een Belgische vlag was gedrapeerd... Dit zou nóg een verwijzing naar Emma Heesters kunnen zijn: haar vriend Wesley Hoedt speelt voetbal bij Anderlecht, en de zangeres kocht deze zomer een huis in Antwerpen.

Kijkers van The Masked Singer hebben Romy Monteiro nog niet afgeschreven, maar de hints wijzen écht richting Emma.

Show 3

We namen een kijkje in de badkamer van de Krokodil. We zien een handdoek met daarop een Formule 1-wagen, en in de badkuip drijven eendjes en een palmboompje. Daarnaast zien we een grote tandenborstel, drie zeepjes, een tube met daarop de letter U, bekers met daarop een M en een A en een pillendoosje waarvan het vakje 'donderdag' openstaat. Vooral de letters en het pillendoosje zijn uitstekende hints die bevestigen wat wij al dachten: de Krokodil is Emma Heesters!

Om het nóg duidelijker te maken dan nog het object dat de Krokodil meenam naar de studio: een regenhoedje. En dat zijn natuurlijk verwijzingen naar de provincie waar Emma geboren is en haar vriend: voetballer Wesley Hoedt.

Show 4

De Krokodil nam het in de eerste battle op tegen De Haai, en in de korte introductie bood weinig nieuwe aanknopingspunten. Hoewel... De Krokodil zegt niet weg te lopen voor een uitdaging!

De Krokodil gaf na een kijkersvraag aan dat ze 'een béétje meer dan 100.000 volgers' had op Instagram. "Ik heb volgers over de hele wereld." Onze hoofdverdachte, Emma Heesters, heeft meer dan 800.000 volgers.

The Masked Singer is elke vrijdag om 20:00 uur te zien op RTL 4.