Het Biggetje in The Masked Singer

Sommige The Masked Singer-pakken zijn één groot mysterie, maar er zitten ook kostuums bij die... eigenlijk vrij makkelijk zijn. Neem bijvoorbeeld Het Biggetje. Eigenlijk weten we zeker wie erin zit dus lees vooral niet verder als je het spannend wil houden. We hebben je gewaarschuwd!

Yes! We weten eindelijk wie het Biggetje was in The Masked Singer.

Benieuwd wie er in de andere kostuums zitten? 

Waarschijnlijk zit déze hele bekende zanger in het Cupido-pak
- En deze zangers: dat is bijna zeker De Krokodil
- De Giraffe doet ons erg denken aan een bekende acteur
- De Stier lijkt ook al wel bekend te zijn
- Kijk hier voor onze suggesties bij De Haai

Of check hier onze ultieme Masked Singer-verdenkingslijst!

Het Biggetje

We kunnen hier wel heel mysterieus beginnen en ons hardop afvragen wie er toch in Het Biggetje zit, het spelletje meespelen, maar eigenlijk weten we al meer dan genoeg. Achteraf gezien - let maar op - hebben we eigenlijk aan één aflevering genoeg gehad om de ware identiteit van dit roze wezen met krulstaart te achterhalen - met veel dank aan oplettende kijkers.

Welke namen voeren de boventoon?

Oké, we doen nog even of het spannend is. Speel maar gewoon mee. We moeten ook eerlijk zeggen dat niet alle kijkers met ons meedoen. Zo kwamen namen als Nikkie de Jager, Britt Dekker, Monique Smit en Geraldine Kemper veel voorbij. Toch zetten wij ál onze zuurverdiende centen op... Expeditie Robinson-presentatrice Nicolette Kluijver!

Article continues after the ad

Alle hints op een rij

Show 1

Allereerst: je hóórt Nicolette gewoon zingen, dit is overduidelijk haar stem. Maar we gaan niet alleen op ons onderhangbuikzwijngevoel af. Dit Biggetje is er 'als de kippen bij', horen we in het eerste hintsfilmpje. Dat slaat heel lekker op Nicolette, die haar kippen ooit haar lievelingshuisdieren noemde. 'Gek op groenvoer' is ook makkelijk te plaatsen: Nicolette is vegetariër. Ook is ze gewoon een ontzettend grote dierenvriend en dat past helemaal bij de image van het Biggetje.

Oké, niet dat we ze écht nodig hebben, maar tijd voor nog wat extra hints dan. De door het panel geraden aanwijzingen, 'Sixpack' en 'Olifant', zijn makkelijk op Nicolette te plakken. Zo is ze ambassadeur van de stichting Vrienden van de Olifant en zat ze in een aantal seizoenen van het cultprogramma 6Pack van MTV. Hieronder zie je daar wat van, maar dit komt wel uit de hele, héle oude doos.

Maar eh... hier durven we best onze handen voor in het vuur te steken, Nicolette Kluijver is Het Biggetje!

Show 2

Het Biggetje gaf aan dat ze voorlopig nog niet terugwilde naar de boerderij. Nicolette Kluijver en haar man hebben een woonboerderij nabij Amsterdam, maar wonen het grootste gedeelte van de tijd op Bonaire. Dat klopt precies met de andere hint: dat ze in haar vrije tijd op een zonnig eiland zit! Of... gaat dit over Expeditie Robinson?). Het Biggetje gaf zichzelf verder 'helemaal bloot', net als Nicolette deed in de Playboy! Kluijver presenteerde trouwens ook Adam Zkt. Eva, dus de hints lijken er bijzonder dik bovenop te liggen.

Show 3

In de kamer van Het Biggetje zagen we een afritsbroek. Een verwijzing naar Expeditie Robinson? In de kamer stond een weegschaal en dat is toevallig ook het sterrenbeeld van Nicolette Kluijver. We zagen een paar foto's met drie biggetjes erop: de presentatrice heeft in totaal drie kindjes.

Het voorwerp dat bij Het Biggetje hoorde was een sombrero. Kluijver deed in 2008 mee aan Wie is de Mol? in Mexico. Het Biggetje meldde dat ze er 'graag iets langer was geweest'. Grappig, want Nicolette vloog er na de eerste aflevering uit.

Show 4

Door de nieuwe opzet waarin kandidaten meteen moesten 'battlen' is er wat minder tijd voor hints in The Masked Singer. Het Biggetje gaf aan dat ze even moest slikken toen ze hoorde dat ze het tegen De Giraffe moest opnemen. Een verwijzing naar Spuiten en Slikken, dat Nicolette Kluijver presenteerde? Ook op de kijkersvraag kwam geen heel duidelijk antwoord. Het Biggetje zei dat ze 'haar biggetjes' mee zou nemen naar een onbewoond eiland. We blijven voorlopig op Nicolette staan!

Show 5

Het Biggetje vertelt tijdens de persconferentie dat ze wel eens naakt te bewonderen is geweest in een mannenblad... Dat is echter al wel een tijdje geleden. Onder het speklaagje van de kandidaat gaat een atletisch lichaam schuil. Het Biggetje sport namelijk graag. Vooral met paardrijden heeft ze 'affiniteit'. Ook kan ze niet ontkennen wel eens vaker 'rollen' gespeeld te hebben. En dan de laatste hint: het Biggetje heeft in het verleden wel eens samengewerkt met Carlo. Twijfelt er nog iemand of dit Nicolette Kluijver is?

Het Biggetje is inmiddels ontmaskerd... en we hadden gelukkig gelijk: het bleek inderdaad niemand minder dan presentatrice Nicolette Kluijver te zijn!

het biggetje the masked singer onthulling Nicolette Kluijver

The Masked Singer is elke vrijdag om 20:00 uur te zien op RTL 4.