Fotograaf
Tom Cornelissen/RTL

Raak je de kluts een beetje kwijt met al die heerlijk bizarre kostuums in The Masked Singer? Voor elk pak zijn zo twintig namen te noemen, maar wij helpen je graag een handje. Bijvoorbeeld bij de Stier - dat móet wel déze oud-DJ zijn, kan niet anders!

Benieuwd wie er in de andere kostuums zitten? 

Deze cabaretier is waarschijnlijk De Vogelverschrikker
Waarschijnlijk zit déze hele bekende zanger in het Cupido-pak
- En deze zangers: dat is bijna zeker De Krokodil
- De Giraffe doet ons erg denken aan een bekende acteur
- De Boekenwurm is ook al zo goed als geraden
En eigenlijk weten we ook al wie er in Het Biggetje zit
- De Farao is zo goed als bekend
- Check hier onze suggesties bij De Haai

Of check hier onze ultieme Masked Singer-verdenkingslijst!

De Stier

De Stier zat gelijk in zijn eerste aflevering al lekker in character. Hij bokte tegen Ruben Nicolai aan en zijn hoorns zien er ook vrij imposant uit. Een goed en levendig personage dus. Toch schiet onze focus gelijk naar de ware identiteit van deze Stier. Wie ín dit pak zit is voor ons totaal geen verrassing meer. Voor jou nu ook niet meer!

Welke naam voert de boventoon?

Namen als Jim Bakkum en Jeroen van der Boom worden veel genoemd door kijkers. Snappen we ook wel. Je kunt het er best in horen. Maar als we Edwin Evers zeggen, moet je het toch met ons eens zijn: dat kun je niet meer niet-horen!

Article continues after the ad


Alle hints op een rij

Show 1

Laten we er maar meteen in knallen met een grote hint die slaat op Edwins lange radio-carrière bij onder meer Radio 538. De Stier zei 'lang genoeg gezeten' te hebben. Logisch: Edwin deed ruim twee decennia (!) ochtendradio. Door naar de olympische achtergrond in het eerste hintsfilmpje van de Stier. Een weggevertje. Edwin en zijn sidekicks maakten met Evers Staat Op sinds 2000 op locatie radio tijdens de Spelen. Nog meer hints nodig? 


Dit is de Stier

De eerste hints die het panel wist te raden, 'Goud', 'Arena' en 'Ploeg', kunnen kijkers ook moeiteloos aan Edwin linken. Zo won hij twee keer de Gouden RadioRing voor Evers Staat Op, speelde hij ooit in de ArenA én maakte-ie een nummer met Syb van der Ploeg van De Kast. En dat dvd'tje van De Hel van '63? Is ook een makkelijke: Edwin speelde een rolletje in die film. Nou, zoek niet verder: Edwin Evers is De Stier!

 

Show 2

Hoewel een stier meestal een wild beest is, maakt deze deelnemer het meestal niet zo bont. Hij houdt van voetbal én moet veel ballen tegelijk in de lucht houden. Om te ontspannen trekt hij een paar keer per jaar naar Ibiza. Op de vraag of De Stier wel eens meegewerkt heeft aan The Voice antwoordde hij: ja. Edwin Evers... drumde jaren geleden in de band die de muziek verzorgde in deze talentenjacht!

Show 3

We zitten lekker warm in onze Edwin Evers-tunnel en de muziek die we hoorden bij zijn hints was misschien óók een aanwijzing. De DJ presenteerde jarenlang de Ochtendshow, dus Start Me Up van de Rolling Stones is behoorlijk toepasselijk! De wekker die op 4 uur stond leek hier ook op te wijzen.

In de video was ook nog een cd te zien van André van Duin. In 2018 ontving Evers de André van Duin Comedy Award! Als laatste hint kreeg De Stier een gouden ring. Toen Edwin Evers in 2019 afscheid nam als DJ ontving hij zijn tweede Gouden RadioRing.

Show 4

In de vierde show was er weinig tijd voor hints! De Stier nam het meteen op tegen De Vogelverschrikker, zonder dat er veel tijd was voor hints. Door het nieuwe element van de 'kijkersvragen' biechtte De Stier op dat hij enorm houdt van persiflages, maar zelf nooit nagedaan is. De Vogelverschrikker moest toegeven dat híj wel eens nagedaan wordt.

The Masked Singer is elke vrijdag om 20:00 uur te zien op RTL 4.