De Haai in The Masked Singer

*Tudum, tudum, tudumtudum tudumtudum*. Wij zetten maar al te graag onze tanden in De Haai uit The Masked Singer. Welke BN'er kan zijn kopstem zó opzetten? We nemen de hints met je door in een poging de ware identiteit van De Haai te ontrafelen.

Yes! We weten eindelijk wie de Haai was in The Masked Singer.

Benieuwd wie er in de andere kostuums zitten? 

Waarschijnlijk zit déze hele bekende zanger in het Cupido-pak
- En deze zangers: dat is bijna zeker De Krokodil
- De Giraffe doet ons erg denken aan een bekende acteur

Of check hier onze ultieme Masked Singer-verdenkingslijst!

De Haai

Deze humanoid haai lijkt wel weggelopen uit The Suicide Squad! De BN'er die in dit kostuum zit, kan in ieder geval een bijzondere kopstem opzetten. Kijkers bedachten er in rap tempo ook allerlei namen bij, maar welke voeren de boventoon en waarom?

Welke namen voeren de boventoon?

Op een of andere manier neigen veel mensen naar een DJ bij de Haai. Tiësto, Armin van Buuren, Tony Jr. en zelfs Mental Theo worden genoemd. Al zou het volgens kijkers ook pianist Wibi Soerjadi of rapper Kraantje Pappie kunnen zijn. 

Article continues after the ad

Alle hints op een rij

Show 1

Officieel weten we alleen dat de hints 'Liefde' en 'Indonesië' kloppen, maar in zijn hintsfilmpje liet de Haai het woord house vallen en had hij het erover dat-ie wel van een feestje houdt, vandaar dus die DJ-namen. Dit zeemonster heeft ook wel eens opgetreden voor iemand van het koningshuis, zo vertelde hij na een vraag van het panel, en dat neigt dan heel erg naar Armin van Buuren. Die trad op voor onze royal fam bij de kroning van WA. Én, want we zijn er nog niet: de Haai zei opeens heel opzichtig 'goodbye' en laat Armin nu net een nummer hebben dat 'sound of goodbye' heet.

De hint 'liefde' heeft dan weer meer te maken met Tony Jr., die laatst meedeed aan datingprogramma De Bachelor.

Maar door een Disney-achtige prinsessenjurk die ergens op de achtergrond hing, denken mensen aan Wibi Soerjadi, die helemaal gek is op alles van Disney. Hij heeft ook Indonesische roots en trad ooit op voor Beatrix. Hij tikt dus meerder hints-boxes af.

Of zou het óók nog Tiësto kunnen zijn? Te veel keuzes...

Nóg een goede optie: Kraantje Pappie. De rapper die optrad voor het koningshuis met De Streamers, een link heeft met de Liefde-hint én een Indonesische opa heeft.

Show 2

De Haai is momenteel één van de moeilijkste kandidaten om te raden. In de tweede show dachten kijkers aan Jaap Reesema, Dinand Woesthoff én Xander de Buisonjé.

Jaap Reesema klinkt best logisch: de hint Don't Stop Believing zou slaan op het nummer dat hij zong tijdens X Factor. De hint 'Amerika' zou kunnen slaan op de Amerikaanse International Dance Music Award die hij in 2016 won. Zijn nummer Mad World, dat hij samen met Hardwell opnam, werd ook gebruikt als openingstune op de Amerikaanse tv.

We dachten eerst aan Armin van Buuren, maar Jaap Reesema staat met stip op één als hoofdverdachte!

Show 3

We zagen in de tuin van de Haai twee ligstoelen rond een zwembad met daarin een opblaaskreeft. Ook zagen we een oude radio en een zonnebril. Verderop viel ons oog op een worstenbroodje en kinderspeelgoed met daarop een pandabeer. Tot slot dan nog een voetbalshirt met daarop de naam van Diego Maradona... Het is vooral die laatste hint die de kijkers richting rapper Donnie (Maradonnie) wijst. Ook het worstenbroodje lijkt veelzeggend:

Het voorwerp dat bij de Haai hoort, is een kroontje. Ook weer een hint richting Maradonnie. Denk maar eens aan zijn rol in de oude Koning Toto-reclame:

Schrap Jaap Reesema maar! Na een kijkje in de tuin van de Haai genomen te hebben, zetten we ons geld in op rapper Donnie.

Show 4

De Haai nam het in de eerste battle op tegen De Krokodil, en in de korte introductie kwamen we weinig nieuwe informatie tegen. Kijkers dachten ineens weer aan Xander de Buisonjé.

De Haai gaf na een kijkersvraag aan dat hij 'nét geen 100.000 volgers op Instagram heeft'. Hij is niet zo bezig met social media en houdt zich liever bezig met zijn gezinnetje. Jaap Reesema haalt iets meer dan 70.000 volgers. Xander de Buisonjé heeft er iets meer, maar haalt de 100k ook niet.

Show 5

Op de persconferentie van de Haai zijn opvallend veel vrouwen aanwezig... De Haai vertelt verder dat hij 'voor werk' aanwezig was in de havenstad van Nederland. De kandidaat is 20 jaar geleden uit zijn fractie gestapt om als 'éénmansfractie' verder te gaan: "Het was tijd voor een nieuwe uitdaging." De Haai heeft een jong talent begeleid en heeft veel meer huwelijken op zijn naam staan dan wij denken. Tot slot vertelt hij het liefste koffie te drinken met panellid Loretta. En dat zijn volgens de kijkers allemaal hints die wijzen naar Xander de Buisonjé!

The Masked Singer is elke vrijdag om 20:00 uur te zien op RTL 4.