Fotograaf
LucasFilm/Francois Duhamel
The Mandalorian

Het is al bijna een jaar geleden dat we kennismaakten met The Mandalorian én de oneindig knuffelbare Baby Yoda. Het tweede seizoen van de populaire Star Wars-ruimtewestern verschijnt bijna op Disney+. We zetten alle info over The Mandalorian seizoen 2 voor je op een rij!

The Mandalorian seizoen 2 releasedate

Zoals je misschien hebt meegekregen is er de laatste maanden het één en ander te doen over het coronavirus, waardoor bijzonder veel films en series moesten worden uitgesteld. Op wonderbaarlijke wijze is The Mandalorian seizoen 2 totaal buiten schot gebleven.

Dat zit zo: de opnames voor het tweede seizoen waren nét klaar toen de wereld in lockdown ging. Het monteren en bewerken van de special effects werd vervolgens vanuit huis gedaan. Hierbij hielp het natuurlijk enorm dat de show gemaakt wordt door Industrial Light and Magic: één van de meest technologisch geavanceerde studio’s ter wereld.

Hierdoor is het tweede seizoen van The Mandalorian al vanaf 30 oktober te zien op Disney+. Het is natuurlijk mogelijk dat het derde seizoen van de populaire show wél vertraging oploopt, maar dat is een zorg voor 2021. Eerst de acht nieuwe episodes maar eens bekijken!

Article continues after the ad

Informatie over het nieuwe seizoen

Aan het einde van het eerste seizoen ontsnapten The Mandalorian (Pedro Pascal) en Baby Yoda op het nippertje aan de krijgsheer Moff Gideon (Giancarlo Esposito), die het op de kleine spruit gemunt had. Din Djarin ontsnapte, terwijl zijn kameraden Cara Dune (Gina Carano), de ex-rebel, en de verraderlijke Greef Karga (Carl Weathers) achterbleven op de planeet Nevarro.

 

 

De premiejager is in het tweede seizoen zélf een prooi en doet alles in zijn macht om Baby Yoda veilig te houden. De rol van Moff Gideon wordt in het tweede seizoen een stuk groter, hoewel deze schurk grotendeels achter de schermen aan de touwtjes trekt. Giancarlo Esposito heeft echter ook gezegd dat Gideon weliswaar een schurk is, maar ook weer geen monsterlijke vent. Hij wil (nog onbekende) doelen bereiken en zou misschien zelfs een bondgenoot van Mando kunnen worden… zolang het hém uitkomt, natuurlijk!

Het plot van The Mandalorian seizoen 2

Het verhaal ven het tweede seizoen van The Mandalorian is grotendeels onbekend. Disney wil voorkomen dat er té veel informatie over de show uitlekt en gaat daar behoorlijk ver in! De acteurs gaan naar de studio in een zwart monniksgewaad zodat nieuwsgierige aagjes niets wijzer kunnen worden.

 

 

Op zich ligt het thema van de serie natuurlijk wel een beetje vast: Mando en Baby Yoda worden opgejaagd door The Empire, dat allerlei dodelijke premiejagers op het duo afstuurt. Dan is er nog de onthulling dat Moff Gideon een uiterst zeldzaam zwart lichtzwaard in zijn bezit heeft. Deze ‘darksaber’ is een belangrijk relikwie voor Mandalorians: het is een soort wapen én scepter ineen, dat gebruikt werd door de leiders van de Mandalorian-stam. In de Star Wars-animatieseries The Clone Wars en Rebels zijn er al een paar afleveringen die draaien om dit unieke voorwerp.

In de trailer van het tweede seizoen zien we dat Mando op zoek moet naar de mysterieuze Jedi om Baby Yoda veilig te stellen. Helaas is deze legendarische club ruimtetovenaars óók de aartsvijand van de Mandalorian-stam!

Als The Mandalorian ontdekt dat zijn aartsvijand de ‘darksaber’ bezit, wordt de strijd tussen de twee nog een stuk interessanter. Het zou ons niet verbazen als Gideon de ‘darksaber’ wil ruilen tegen Baby Yoda! En wat wíl The Empire nou eigenlijk met ons groene vriendje? Baby Yoda heeft duidelijk een sterke connectie met ‘the Force’ (en ons hart!), maar is nog te jong om te begrijpen wat hij precies doet. Dat hij (of zij!) Cara Dune begint te wurgen tijdens een wedstrijdje armpje drukken is behoorlijk verontrustend.

Baby Yoda ziet er lief uit, maar is tegelijkertijd levensgevaarlijk! Is Din Djarin eigenlijk wel een goed rolmodel voor het wezentje?

Terugkerende castleden

In het eerste seizoen verloren we personages als Kuiil (Nick Nolte), de moordrobot IG-11 (Taika Waititi) én The Client (Werner Herzog, we kunnen het nog steeds niet geloven!). Pedro Pascal keert natuurlijk terug als The Mandalorian, en de andere hoofdrolspelers als Cara Dune, Greef Karga en Moff Gideon zijn veelvuldig te zien in het tweede seizoen. De mysterieuze smid, die Mando voorziet van glanzende stukjes harnas, verdween in het slot van het eerste seizoen, maar ook die zien we ongetwijfeld terug.

Of de huurlingenclub van Q’in en Xi’an nog terugkeert is onbekend; het zou ons wél verbazen als de gevaarlijke premiejaagster Fennec Shand (Ming-Na Wen) afwezig is… Helemaal na het spannende einde van aflevering vijf!

 

Nieuwe gezichten in seizoen 2

Over het tweede seizoen van The Mandalorian doen de wildste geruchten de ronde qua nieuwe castleden en personages. Dat de legendarische premiejager Boba Fett (Temuera Morrison) langskomt lijkt zo goed als zeker!

 

 

Dan circuleren er nóg een paar namen waarvan je Star Wars-hart sneller gaat kloppen… Ahsoka Tano en Bo-Katan Kryze (twee personages die erg belangrijk zijn in The Clone Wars en Rebels), zouden gespeeld worden door Rosario Dawson en Katee Sackhoff. Tegelijkertijd wordt er gefluisterd over Michael Biehn en Timothy Olyphant in nog onbekende rollen.

Gina Carano heeft bevestigd dat sommige van deze geruchten waar zijn, maar… niet allemaal! Helaas weten we op dit moment nog niet wie er wél en niet voorbijkomen in het tweede seizoen.

 

 

The Mandalorian seizoen 2 speculatie

Het eerste seizoen van The Mandalorian begon erg sterk, zakte daarna een beetje in om vervolgens spectaculair te eindigen. De afleveringen van seizoen 1 stonden een beetje los van elkaar, waardoor je je afvroeg waar het verhaal uiteindelijk heenging. Showrunner Jon Favreau zei dat dit gedaan was zodat de kijkers de personages uit The Mandalorian beter leerden kennen. In het tweede seizoen zullen de afleveringen méér met elkaar samenhangen en spelen er ook meerdere lijntjes tegelijk. Volgens Favreau gaat de show dus iets meer de Game of Thrones-kant op.