Van alle live action-films die Disney er volgend jaar uitkakt, kijken we het meest uit naar The Lion King. Overeenkomsten tussen deze nieuwe en het origineel zijn allesbehalve dun gezaaid, maar de mediagigant gaat toch een paar veranderingen aanbrengen. Wij zetten er alvast wat op een rij.

Nieuwe cast

Deze was te verwachten. De oude garde optrommelen is voor een remake van dit kaliber geen optie. Gelukkig krijgen we daar wel Donald ‘This is America’ Glover voor terug als Simba en Beyoncé als Nala. Uitzondering op de regel? Mufasa; wederom ingesproken door James Earl Jones. Want laten we eerlijk wezen, niemand kan deze koning vervangen.

Benieuwd wie er nog meer is gecast? Check de hele Lion King-cast hier.

Minder muziek

Maar liefst twee nummers sneuvelen. Morning Report en Be Prepared zijn volgend jaar niet te horen. Jammer, maar daar staat wel een nieuwe ballad met niemand minder dan Queen Bey tegenover. Beyoncé dook de studio in met Elton John en Tim Rice om een gloednieuwe song op te nemen voor de aftiteling.

Het ziet er anders uit

Duh. Jon Favreau’s versie van The Lion King is een combinatie van echte beelden en een enorme scheut CGI. Onder de noemer ‘live-action’ wordt dat vertaalt naar het witte doek. Erg vinden we het trouwens niet: de eerste trailer ziet er beeldschoon uit.

 

Er is een nieuwe personage

Een gezellige Afrikaanse olifantspitsmuis – vertolkt door niemand anders dan Amy Sedaris van verborgen parel Bojack Horseman – doet ook mee in The Lion King. Wat voor rol de spitsmuis heeft is nog even de vraag.  

En een paar belangrijke details zijn anders

We zien er al een paar voorbijkomen in de trailer. Naast fotorealistische leeuwen, een ander ogende Rafiki (weg is de wandelstok) en een realistischer kleurenpallet, is er geen regen bij de laatste scène en gebruikt de sjamaan een ander kruid om Simba te dopen. Ongetwijfeld zal de film bol staan van dit soort aanpassingen. Wat werkt in een animatiefilm, werkt immers niet altijd in een live-action verfilming.

Het duurt waarschijnlijk langer

De originele film duurt om en nabij anderhalf uur. Nu films in vergelijking tot 20 jaar geleden een stukje langer zijn geworden, is het niet ondenkbaar dat ook The Lion King-remake de twee uur aantikt. Houd nog wel een stevige slag om de arm: het blijft giswerk.

Er is bijna geen ontkomen aan Ed Sheeran! Hij is al een wereldster, dus is de volgende stap: de ruimte! ‘A galaxy far, far away’ om precies te zijn.

Eén van de populairste zangers ter wereld wordt volgend jaar gepromoveerd tot… stormtrooper! Dat meldt de Britse tabloid The Sun, althans.

Het is voor Sheeran niet de eerste cameo die hij doet, en zéér waarschijnlijk ook niet de laatste. De Britse bard had eerder zijn eigen Simpsons-aflevering, én had een controversieel rolletje in de hitserie Game Of Thrones. Hopelijk kan Sheeran zijn stembanden in Star Wars éventjes wat rust gunnen.

 

Aangezien de populaire zanger ongeveer 1,70 meter lang is, vragen we ons één ding af…

 

Die ken ik!

Star Wars heeft er een soort traditie van gemaakt om bekende (film)artiesten op te laten draven als stormtroopers. In The Force Awakens waren Kevin Smith en Daniel Craig wel te zien, maar onherkenbaar als de elitesoldaten van de First Order.

De Britse prinsen William en Harry namen voor The Last Jedi een cameo op, maar deze haalde de film uiteindelijk niet. Stel je voor dat je degene bent die dat de royals moet vertellen!

Star Wars: Episode IX, waarvan de titel nog onbekend is, draait vanaf 18 december 2019 in de bioscoop. De film sluit de ‘originele’ Star Wars-reeks definitief af, dus een cameo in dit project is eigenlijk dubbel bijzonder! 

Wil je net als deze zwoele dude hierboven je hand in de Infinity Gauntlet steken en de helft van alle levende wezens instant killen? Kan gewoon! We zetten, na lijstjes voor Harry Potter-fans, Netflix-verslaafden én Friends-gekkies, ook voor de Superhelden-fans een aantal epische kerstcadeau-ideetjes op een rij!  

De Infinity Gauntlet
 

Thanos deed er nogal lang over om alle Infinity Stones te verzamelen, maar jij slaat hiermee even 10 jaar aan MCU-films over en voelt je een echte baas. Deze Infinity Gauntlet is niet zomaar een veredeld handschoentje, maar een slick speeltje met ‘pulsating light effects’ én ‘movie-inspired sounds’! Pas wel op dat je niet in je vingers knipt, voor je het weet is er niemand meer over om dit pareltje aan te showen (en ziet ‘ie er net zo belabberd uit als in de Avengers: Endgame-trailer).
 

Mjolnir
 

Thors hamer is misschien wel Marvels meest iconische superheldenwapen en je kunt ‘m ook zelf in huis halen! Deze versie van Mjolnir is maar liefst 50cm groot. Misschien nog wel belangrijker: zo lijk je toch een (héél klein) beetje op Chris Hemsworth. Wie had dat ooit gedacht?
 

Batman-kostuum
 

Nee, DC-fans, we zijn jullie niet vergeten! Marvel pompt er elk jaar meerdere topfilms uit, maar niet alles kan tippen aan DC’s allerbeste superheldenfilm tot nu toe: The Dark Knight uit 2008. Zet ‘m nog een keer op, hij staat namelijk sinds kort op Netflix, trek dit pakkie aan en… geniet!
 

Joker-kostuum
 

Ben je in een baldadige bui? Hijs je dan in dit te gekke Joker-pakje en zoek naar je inner Heath ledger. Het geeft je op zijn minst een goede reden om ‘Why so serieus?’ te roepen. En, wanneer iemand niet naar je luistert: ‘Let’s put a smile on that face!’
 

Baby Groot-bloempot
 

Hoe cute is dit?! Alsof Baby Groot nog niet schattig genoeg is, kun je hem ook in je tuin zetten. In de Baby Groot-flowerpot is plek genoeg en je mag helemaal zelf weten wat je erin stopt. Het groeit uiteindelijk uit het hoofd van Groot en dat is… helemaal niet zo creepy als het klinkt.
 

Dansende Groot-speaker
 

Dit is ook weer zo’n schitterend stukje merchandise: je kijgt én een speaker én een Groot-poppetje dat danst én alvast het nummer Come a Little Bit Closer uit Guardians of the Galaxy Vol. 2. Drie voor de prijs van één. Je kunt overigens ook gewoon je mobieltje connecten voor je eigen nummers.

 

Captain America's schild
 

Naast Mjolnir toch wel Marvels andere paradepaardje: het ijzersterke Captain America-schild. Helaas niet van Vibranium, maar essentieel voor iedere Marvel-gek die zich de ultieme Amerikaanse held wil voelen! Leuke bonus: je krijgt er een Cap-masker bij.
 

De Trinity
 

Batman vs. Superman: Dawn of Justice was nogal een natte scheet van een film. Het gaf ons wél een paar toffe vechtscènes en natuurlijk de bombastische DCEU-introductie van Wonder Woman. Ze schonk ons later een prima solofilmen en deel twee komt eraan (met een beetje vertraging). Met dit pakketje heb je alle drie de DC-toppers in één.
 

Foute kersttrui
 

Deze foute kersttrui, Deadpool-stijl, past prima bij een prettig gestoord kerstdiner. Ook geschikt ter voorbereiding van Deadpools nieuwste avontuurtje: Once Upon a Deadpool!
 

Funko
 

Funko Pops, mini-poppetjes zonder mond (ja, echt), mogen niet ontbreken in de grote verzamelkast van een superhelden-fan. Zowat elke franchise krijgt een shitload aan Funko Pops. Hier een selectie van de allerbeste Marvel en DC-varianten!
 

Red Skull vs. Captain America uit The First Avenger.
 

Hulk vs. Hulkbuster uit Avengers: Age of Ultron.
 

Laten we FOX niet vergeten: de Deadpool vs. Cable-Funko mag er ook wezen!
 

En we sluiten af met Aquaman, inclusief een plas water!