The Last Kingdom

De Netflix-serie The Last Kingdom is enorm populair bij liefhebbers van Game of Thrones én de historische serie Vikings. De serie krijgt nog één laatste seizoen op Netflix, maar daarmee is het verhaal van Uhtred nog niet klaar!

The Last Kingdom draait om Uhtred (Alexander Dreymon): een Saksische zoon van een edelman die door Deense vikingen wordt gegijzeld en opgevoed als heiden. Als hij vrijkomt gebruikt hij zijn kennis over de Denen om ze te bestrijden en zijn landgoed Bebbanburg terug te veroveren.

De spannende serie, die losjes is gebaseerd op ware gebeurtenissen, is een groot succes op het streamingplatform, waar het over een tijdje al aan seizoen 5 toe is. Daarna is The Last Kingdom afgelopen, maar Netflix heeft aangekondigd óók een vervolgfilm te maken, die dient als een soort epiloog op de serie.

Article continues after the ad

The Last Kingdom seizoen 5

De cast van de film is niet bekend, maar wél zeker is dat Dreymon de hoofdrol speelt als Uhtred. De film heet Seven Kings Must Die, en pikt het verhaal waarschijnlijk een paar jaar op ná het einde van de serie. De boekenreeks The Saxon Stories, waar The Last Kingdom op gebaseerd is, bestaat uit dertien boeken, dus misschien is er daarna nóg wel materiaal voor een vervolgfilm.

 

 

Fans van The Last Kingdom moeten nog wel even geduld hebben. Seizoen 5 van de spannende historische serie verschijnt ergens in 2022, dus het wachten op Seven Kings Must Die duurt waarschijnlijk nog een jaartje langer.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Tegelijkertijd werkt Netflix óók aan een vervolgserie op de hit Vikings. Een tijdje geleden kwamen de eerste beelden van Valhalla naar buiten.