The King’s Man wordt niet alleen een prequel op de eerste twee Kingsman-films. Hoewel er ruim 100 jaar tussenzit, komt het verhaal deels terug in Kingsman 3.

Na het verrassend gave Kingsman en Kingsman: The Golden Circle was er enige verwarring over de toekomst van de spionage/actiereeks. Er werd een derde film aangekondigd zónder Taron Egerton en Colin Firth, met de werktitel The Great Game.

The Great Game veranderde in The King’s Man: een prequel die zich afspeelt aan het begin van de 20ste eeuw. Verschillende meesterschurken, waaronder Raspoetin (Rhys Ifans) en Erik Jan Hanussen (Daniel Brühl), proberen hun magische én politieke macht te gebruiken om een oorlog te veroorzaken waar de Eerste Wereldoorlog lafjes bij afsteekt.

Article continues after the ad

Ralph Fiennes speelt de Duke of Oxford, die samen met de jonge Conrad (Harris Dickinson) de club moet stoppen terwijl hij aan de wieg staat van de latere Kingsman-organisatie.

Volgens regisseur Matthew Vaughn is The King’s Man een prequel op de eerdere twee Kingsman-films, maar zijn er ook banden met de volgende film waarin Taron Egerton (waarschijnlijk) weer te zien is! Volgens Vaughn hebben ze in The King’s Man “Zaadjes geplant voor gebeurtenissen die belangrijk worden in Kingsman 3. Het is totaal iets anders dan je zou verwachten!”

Kingsman-prequel

Tegenover Empire verklaart de regisseur zelf nog te twijfelen over zijn eigen toekomst in de Kingsman-reeks. Voorheen zei hij dat na de prequel een andere regisseur de leiding wilde geven, maar tegenwoordig overweegt hij toch weer verder te gaan met Eggsy, Harry, Tequila en de rest!

The King’s Man verschijnt waarschijnlijk op 18 september in de bioscoop. Over Kingsman 3 is nagenoeg niets bekend, en over de mogelijk televisieserie hebben we helaas ook al een tijdje niets meer gehoord!