Fotograaf
BrunoPress/Capital Pictures
The Hitmans Wifes Bodyguard

Top-bodyguard Michael Bryce (Ryan Reynolds) en huurmoordenaar Darius Kincaid (Samuel L. Jackson) maken de wereld weer een stukje (on)veiliger in The Hitman's Wife's Bodyguard, het vervolg op de actiecomedy-hit The Hitman's Bodyguard. Deze ultieme frenemies keren bijna terug in de bios dus hoog tijd om álles dat we tot nu toe weten door te nemen!

De releasedatum van The Hitman's Wife's Bodyguard

Het voelt inmiddels als een kapotgedraaide elpee die we het liefst weg willen smijten, maar ook voor déze Hollywood-blockbuster geldt dat 'ie eigenlijk al lang uit had moeten komen. In de zomer van 2020, om precies te zijn. We hoeven jullie natuurlijk niet te vertellen waarom dat niet doorging, maar inmiddels hebben we wél een releasedate te pakken: The Hitman's Wife's Bodyguard draait vanaf 22 juli in de bioscopen.


Het verhaal van The Hitman's Wife's Bodyguard

De gestoorde relatie die Darius en Michael inmiddels hebben, wordt in dit vervolg uiteraard weer lekker verder uitgebuit. We beginnen de film echter met Michael die op doktersadvies rust neemt en zijn bodyguard-werk even neerlegt om alleen vakantie te pakken. Die rust wordt bruut verstoord door Darius' even zo gestoorde vrouw, Sonia (Salma Hayek), een oplichtster die ook al in het eerste deel zat en nu noodgedwongen Michael inschakelt om haar en Darius te helpen.

De bad guy

Het volledig ontspoorde drietal neemt het op tegen de megalomane Griek Aristotle Papadopolous (Antonio Banderas) en zijn bende, die Europa willen bombarderen met een cyberaanval. Oké, dat is op zich al plot genoeg voor een bombastische actiecomedy met heel veel wapengekletter, maar... er komt nog iets bij. Zo proberen Sonia en Darius óók nog een kind te krijgen. 

Article continues after the ad

De cast van The Hitman's Wife's Bodyguard

Naast Salma Hayek, Ryan Reynolds en Samuel L. Jackson komen er nog meer acteurs uit het eerste deel terug. We zien Richard E. Grant weer als Mr. Seifert, een van Michaels doorgesnoven cliënten. Ook 'onze' Barry Atsma is weer even te zien als openbaar aanklager Moreno. Antonio Banderas is trouwens ook niet de enige A-lister bij de nieuwe castleden: ook Morgan Freeman (in een bijzondere rol die we niet gaan verklappen), Frank Grillo én Tom Hopper spelen mee in The Hitman's Wife's Bodyguard.

Hoe wordt The Hitman's Wife's Bodyguard ontvangen?

Wie ook maar een beetje zin heeft in deze sequel, kan maar beter geen reviews lezen. Op het toonaangevende recensieplatform Rotten Tomatoes - waar beoordelingen van heel veel filmcritici worden gebundeld - scoort The Hitman's Wife's Bodyguard 22%, wat betekent dat de meerderheid van de recensenten 'm een keiharde onvoldoende gaf. Men spreekt van een saaie sequel die je alweer vergeten bent als je de bioscoopzaal uitwandelt. Op hetzelfde platform zie je trouwens ook de 'audience score'. Wat vindt de 'gewone' kijker van de film (die al draait in Amerika)? Nou, die kon 'm wat meer waarderen: bijna 80% van de kijkers zou 'm aanraden. Dus eh... dit ligt nogal uit elkaar.

Ga dus vooral je eigen oordeel vellen zodra The Hitman's Wife's Bodyguard in de bios draait!


Meer weten over andere blockbusters nu het bios-seizoen er weer een stuk rooskleurig uitziet? Lees hier alles dat je moet weten over Disneys nieuwe klapper Jungle Cruise. En blik hier alvast vooruit op Marvels aankomende superheldenfilm Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.