Margaret Atwood, de auteur van The Handmaid’s Tale, meldt op Facebook dat ze bezig is met het schrijven van een gevolg op haar bestseller uit 1985. De roman zal in september volgend jaar uitkomen.

Article continues after the ad

The Testaments

Het vervolg op de roman heet The Testaments. Het verhaal begint vijftien jaar na de gebeurtenissen in The Handmaid’s Tail. De inspiratie om het verhaal te schrijven, kreeg ze door alle fans die haar vroegen naar het fictieve land Gilead. Ook de wereld waarin we nu leven speelt een rol. Het boek zal verder geen connecties hebben met de serie, want de tv-makers schrijven het script zelf. 

 

De serie

De Hulu-serie gebaseerd op de bestseller is een groot succes. Voor Halloween waren er ook veel Handmaid-pakjes te koop. De dramaserie, die het verhaal verteld over een crisis waarbij een overgroot deel van de vrouwen onvruchtbaar blijkt te zijn, sleepte afgelopen twee jaar veel prestigieuze prijzen binnen. In mei maakte Hulu bekend dat de show een derde seizoen krijgt, met opnieuw Elizabeth Moss in de hoofdrol als Offred.

Het tweede seizoen van The Handmaid’s Tale is nu te zien op Videoland.