Hartstikke leuk dat Amazon Video. Fans van The Grand Tour kijken hun favoriete programma echter liever illegaal. De autoshow heeft een record neergezet als meest illegaal gedownloade programma ooit.

Article continues after the ad

Downloaden

Doen mensen dat dan nog, illegaal downloaden? Jazeker. In het geval van The Grand Tour zijn de cijfers zelfs torenhoog. Als we Daily Mail moeten geloven werd de eerste aflevering van het autoprogramma 7,9 miljoen illegaal van het internet gedownload en was de tweede aflevering 'goed' voor zo'n 6,4 miljoen downloads.

Goede kijkcijfers

Dat is natuurlijk niet zo best voor Amazon. De streamingdienst - die nog jong is - pompte miljoenen in het programma om ervoor te zorgen dat ze meer abonnees kregen. Dat lukte, ook de 'legale' kijkcijfers zijn goed. Maar die halen het niet bij de illegale downloads. "Het is niet te geloven, het programma is vaker gedownload dan bijvoorbeeld de populaire serie Game of Thrones", aldus Chris Elkins van Muso

The Grand Tour vs. Top Gear

The Grand Tour ging een aantal weken in première. Het autoprogramma met Jeremy Clarkson, James May en Richard Hammond doet het een stuk beter (zowel op het gebied van kijkcijfers als recensies) dan het vernieuwde Top Gear, de BBC-show waarvan we de drie mannen kennen. Nederlandse fans van The Grand Tour of het voormalig Top Gear kunnen als het goed is binnenkort ook genieten van de show.

Wij zijn benieuwd naar jouw mening. Wat vind jij van Superguide.nl? Vul onze enquête in!